Запечені шампіньйони в олійно-часниковому соусі. Закуска на мільйон!

Запечені шампіньйони - рецепт приготування Гарячі закуски

Така смачна і пікантна закуска буде справжньою окрасою вашого святкового столу.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • шампіньйони – 450 г;
  • масло вершкове – 60 г;
  • олія соняшникова і сік лимонний по 1 ст.л;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль, перець, чебрець.

Процес приготування запечених шампіньйонів

Вибирайте шампіньйони середнього розміру, очистіть від шкірки. Можна промити і просушити паперовими рушниками, але це не обов’язково, якщо ви купили добрі гриби.

З’єднуємо в соус олію соняшникову, сіль і перець, спеції за смаком.

Змащуємо гриби з усіх боків соусом, викладаємо у форму і ставимо в духовку.

Запікаємо при 200 градусах до того моменту, як гриби стануть карамелізуватися. В середньому, цей процес займаємо близько 20 хвилин.

Вершкове масло топимо на сковороді і коли воно майже закипить, змішуємо його з чебрецем, подрібненим часником, лимонним соком.

Гриби викладаємо на тарілку, поливаємо соусом, посипаємо нарізаною зеленню і подаємо до столу з різними гарнірами. Дуже смачно поєднуються гриби з картопляними часточками, запеченими в духовці. Тому ставте в духовку 2 форми – в одній гриби, у другій картоплю.

Запечені шампіньйони в олійно-часниковому соусі. Закуска на мільйон!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь