Рецепт фаршированих баклажанів «По-грецьки»

Гарячі закуски

Грецька кухня вважається одна з найсмачніших в світі. У ній стільки різноманітних страв і закусок з овочів, що неможливо все спробувати і за все життя. Сьогодні ми пропонуємо приготувати фаршировані баклажани по-грецьки. У них приголомшливий смак і аромат!

Продукти, які будуть потрібні:

  • 2,5 кілограмів баклажанів;
  • Пів кіло цибулі;
  • 350 г помідорів;
  • Один кг моркви;
  • 240 г часнику;
  • 100 мл олії рослинного походження;
  • Дві стіл. ложки цукру;
  • Дві стіл. ложки солі;
  • Два літри води;
  • Одна чайн. ложка оцту.

Переходимо до процесу приготування баклажанів «По-грецьки»

Для початку миємо баклажани, відрізаємо хвостики і робимо надрізи по середині.

Поставити на вогонь каструлю з водою і як закипить, опустити баклажани. Варимо максимум 10 хвилин в залежності від розміру овочів.

Після перекладаємо баклажани в воду холодного стану. Після того, як охолонуть, перекладаємо в миску в один ряд, зверху ставимо обробну дошку, на яку поміщаємо вантаж, щоб позбавитися від зайвої рідини.

Трьом грубо моркву, а цибулю дрібно шаткуємо.

Спочатку обсмажуємо моркву на олії до напівготового стану, а після відправляємо до неї цибулю і обсмажуємо овочі ще п’ять хвилин.

Помідори попередньо ріжемо на шматочки і висипаємо на сковорідку. Тушкуємо ще п’ять хвилин.

Дрібненько січемо зелень, часник видавлюємо або подрібнюємо за допомогою ножа. Кладемо їх в овочі, мішаємо і тушкуємо пару хвилин. Після прибираємо з плити і даємо охолонути.

Фаршируємо баклажани тушкованими овочами і укладаємо в щільний ряд в миску.

Для маринаду все змішати в воді і прокип’ятіть дві хвилини.

Залити баклажани маринадом таким чином, щоб вони виглядали з нього.

Зверху помістити плоску тарілку і поставити вантаж. Залишити на сім днів.

Після перекласти в банки і закрити капроновими кришками.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь