Запечена молода картопля, рум’яна і м’яка

Запечена молода картопля, рецепт приготування Другі страви з овочів

Молода картопля завжди користується особливою любов’ю, причому – в різному приготуванні.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля молода;
  • оливкова олія – 5 ст.л;
  • часник – 4 зубчики;
  • розмарин – 0.5 ч.л;
  • сіль – 2 ч.л;
  • чебрець – 2 шт.

Процес приготування

Якщо не хочете чистити картоплю, просто добре її промийте.

З’єднуємо оливкову олію і сіль, перець, нарізані трави або пропущені через блендер, подрібнений часник і чебрець.

Картоплю укладаємо в глибоку ємність і поливаємо заправкою, добре перемішуємо.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо картоплю, накриваємо пергаментом.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо 50 хвилин, потім знімаємо верхній пергамент і запікаємо ще протягом 10 хвилин до рум’яності картоплі.

Подаємо страву зі свіжими салатами, м’ясними та рибними закусками і гострими соусами за смаком. Можна посипати нарізаною зеленню.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар