Ватрушки з яблучним варенням

Ватрушки з яблучним варенням, рецепт приготування Булочки

Ватрушки виходять пишними, солодкими і шалено смачними! З’їжте ватрушку з чашкою чаю чи склянкою соку і гарний настрій вам забезпечено на весь день!

Щоб приготувати сирно-яблучні ватрушки візьміть:

  • 500 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. ваніліну;
  • ¾ ч. л. солі;
  • 1 ч. л. з гіркою дріжджів;
  • 60-80 г вершкового масла.
  • начинка – яблучне повидло.

Важливо! Якщо у вашому борошні 13% білка, то кількість повинна бути не більше і не менше 500 грам. Але якщо у вас в борошні білка 10%, тоді можете додати ще дві столові ложки.

Приступаємо до приготування ватрушок

Вершкове масло необхідно розморозити заздалегідь.

Змішуємо всі сухі інгредієнти, а потім додаємо всі мокрі. Приступаємо до замісу тіста. Робимо це за допомогою міксера протягом семи хвилин. Тісто дуже липне до рук. Його потрібно вимішувати, поки не залишиться жодної грудочки, розійдеться цукор і активуються дріжджі.

Руки змащуємо олією і з тіста робимо колобок. Таким чином тісто перестане липнути до рук. Колобок вийде м’яким і з ним буде легко працювати.

Обертаємо тісто плівкою і ставимо на 60 хвилин в тепленьке місце для вистоювання.

Коли пройде 60 хвилин, руки змащуємо знову олією і ділимо тісто на вісім частин. З них формуємо кульки і кладемо на деко. Даємо їм близько 15 хвилин відпочити.

Беремо склянку, змащуємо її дно маслом і продавлюємо ним поглиблення в середині кульок. Тісто буде намагатися прийняти початкову форму, тому продавлюємо дном склянки кілька разів.

У поглиблення кладемо повидло (приблизно три чайні ложечки). Тісто навколо змащуємо яєчним жовтком.

Включаємо духовку для розігріву на 180 °. Готуємо ватрушки протягом 15 хвилин до рум’яності.

Можна за допомогою сита прикрасити вироби цукровою пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар