Ванільний заварний крем без крохмалю і борошна

Ванільний заварний крем - рецепт приготування Крем для торта

Завдяки цьому рецепту, ви приготуєте заварний крем без глютену, тобто без борошна і крохмалю. Такий крем ви можете використовувати для різних тортиків і тістечок або можете приготувати з нього самостійний десерт.

Безглютеновий крем є однією з варіацій традиційного англійського соусу. Тільки в ньому присутні вершкове масло і цукор. Обов’язково спробуйте приготувати цей варіант заварного крему, перед яким неможливо встояти!

Які інгредієнти необхідні для безглютенового заварного крему:

  • 100 мл молока;
  • 150 г цукру;
  • 1 маленьке або два великих яйця;
  • 1 ч. л. ваніліну;
  • 120 г масла вершкового;
  • 100 мл молока.

Приступаємо до приготування ароматного безглютенового заварного крему

Вершкове масло дістаємо заздалегідь, ріжемо кубиками і нехай розм’якшується.

Одне або два яйця (залежить від їх розміру) необхідно збити разом з цукром і ваніліном за допомогою віночка. Збиваємо до повного розчинення кристалів цукру.

Молоко нагріваємо до гарячого стану, але не до кип’ятку. Тоненькою цівкою вливаємо в нього збите яйце. При цьому весь час мішаємо.

Варимо масу до загустіння, постійно помішуючи. Після цього додаємо шматочки м’якого масла і мішаємо, поки воно не розчиниться.

Прибираємо масу з плити і даємо охолонути, накривши ємність харчовою плівкою (так не утворюється кірка на поверхні крему).

Якщо хочете зробити з крему повноцінний десерт, то розкладіть його по креманках, додавши ягоди або фрукти. А якщо хочете використовувати його для тістечок або тортиків, то перекладіть його в банку і зберігайте в холодильнику, але не більше двох днів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар