Як приготувати смачний крем-чіз

Крем для торта

З приготуванням впорається навіть дитина. Все дуже і дуже просто. Одержаний крем-чіз, а по-українськи крем-сир ідеально підійде для приготування бутербродів до ранкової кави, для суші та ролів, для салатів.

А якщо трохи підсолодити, то вийде дуже смачних крем-чіз для солодощів до чаю – еклерів, тістечок, тортів.

Як приготувати крем-сир

І я анітрохи не жартувала, крем-сир готується, дійсно, всього з одного інгредієнта. Це може бути звичайна ряжанка або кефір.

Чим вища жирність продукту, тим смачніше вийде готовий крем-сир.

Для того, щоб приступити до приготування крем-сиру, ряжанку або кефір потрібно попередньо заморозити.

Як приготувати смачний крем-чіз

Досить просто покласти пакет з кефіром або ряжанкою в морозилку на кілька годин, а ще краще на ніч.

Після заморожений кефір або ряжанку потрібно перекласти в шматок марлі або чистої бавовняної тканини, помістити в друшляк.

Звичайно, звільнивши від оболонки.

А його в своїм чергу розмістити в ємності, куди буде стікати таюча сироватка.

Якщо бажаєте прискорити процес стікання сироватки, то можна поверх поставити вантаж, а так на повне позбавлення від сироватки потрібно не менше 10 – 12 годин.

Я не сперечаюся, процедура тривала але зате вимагає мінімального участі з Вашої сторони.

З пакета ряжанки (кефіру) обсягом 500 мл виходить 100 – 150 грам ніжного, смачного крем-сиру.

На цьому етапі можна доповнити смак готового крем-сиру. До нього додати дрібно нарізаний кріп, ароматизовану сіль, паприку, бекон і так далі.

Якщо планується використовувати для солодкої випічки, то цукрову пудру.

Найпростіше перемішати до однорідності самим звичайним віночком.

Перекласти готовий крем-чіз в пластиковий контейнер і зберігати в холодильнику.

Як приготувати смачний крем-чіз

А секрет приготування полягає в тому, що разом з сироваткою з колишнього кефіру або ряжанки йде кислота, і залишається лише чистий і смачний вершковий смак крем-сиру.

З ряжанки у Вас вийде крем-сир кремового відтінку, а з кефіру сліпучого білого. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар