Сьогодні пропоную вашій увазі чотири рецепти найпростіших кремів для тортів. Зберігайте рецепт і діліться результатом.
Заварний крем без борошна і крохмалю.
- Молоко – 180 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 300 гр.
- Ваніль за смаком.
Масло вершкове заздалегідь дістати з холодильника.
Яйця курячі, цукор, молоко, ваніль перемішуємо вінчиком. Ставимо на середній нагрів і варимо помішуючи. Як тільки крем закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму. Продовжуємо варити помішувати, поки крем не загусне. Знімаємо з плити, накриваємо плівкою вконтакт і залишаємо остигати в холодильнику.
Коли маса охолоне додаємо вершкове масло. Масло кімнатної температури збиваємо до пишності і по трошки додаємо яєчно-цукрову суміш, кожен раз добре вимішуємо. Збиваємо до рівномірної консистенції.
Сметанний крем
- Сметана – 500 мл.
- Цукрова пудра – 180 г.
- Ваніль – 3 г.
Міксером збиваємо сметану, поступово додаємо цукрову пудру і ваніль. Збиваємо поки цукрова пудра не розчиниться.
Білковий крем
- Яєчні білки – 4 шт.
- Цукор – 180 г.
- Лимонна кислота – 1/3 ч.л.
Білки відділяємо від жовтків і охолоджуємо.
Збиваємо міксером білки спочатку на маленьких обертах, постійно додаємо обертів. Висипаємо цукор і лимонну кислоту. Збиваємо до пишної маси.
На плиту ставимо каструлю для водяної бані. Миску з білками ставимо на водяну баню і продовжуємо збивати 5-7 хвилин. Дивимося щоб білки не зварилися.
Знімаємо з водяної бані і збиваємо ще 2 хвилини. Охолоджуємо і наносимо на торт.
Масляний крем зі спущеним молоком
- Вершкове масло 82% жирності – 200 г.
- Молоко згущене – 380 м (1 банка)
- Ванільний цукор – 5 гр. (за бажанням)
Масло вершкове заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким.
Покласти в глибоку миску і почати збивати міксером. Спочатку на маленьких оборотах, поступово додаємо обертів. Добавляємо ванільний цукор, потім в декілька етапів згущене молоко.
Збиваємо до пишної світлої маси. Охолоджуємо і наносимо на торт.
Сирний крем
- Сир домашній – 400 г.
- Масло вершкове – 300 г.
- Цукрова пудра – 100 г.
- Згущене молоко – 100 г.
Всі інгредієнти заздалегідь дістаємо з холодильника.
Вершкове масло і цукрову пудру кладемо в глибоку миску і починаємо збивати на низькій швидкості, поступово додаємо швидкість. Збиваємо 15 хвилин до пишної білої однорідної маси.
В іншу миску кладемо сир і додаємо згущене молоко, пробиваємо занурення блендером до однорідної гладкої маси.
Якщо немає погружного блендера, то сир можна протерти через сито. А потім добре змішати зі згущеним молоком міксером або лопаткою.
Об’єднуємо дві наших маси і добре перемішуємо лопаткою. Охолоджуємо і крем готовий.
Цей крем можна використовувати як самостійний десерт, якщо додати в нього ягоди. Смачного!