Улюблені пончики з варенням в духовці

Пончики з варенням в духовці - рецепт приготування Булочки

Пончики можна робити з будь-якою начинкою – джемом, шоколадом, варенням.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • олія рослинна – 80 мл;
  • масло вершкове – 1 ст.л;
  • молоко гаряче – 160 мл;
  • цукор – 80 г;
  • дріжджі сухі – 10 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – щіпка;
  • ванілін за смаком;
  • борошно – 400 г

Процес приготування пончиків

Змішуємо вершкове масло і рослинну олію, топимо до однорідності і знімаємо з плити.

Молоко гаряче змішуємо з дріжджами і цукром, ваніліном і яйцем, сіллю.

З’єднуємо обидві маси і вимішуємо до однорідності.

Просіваємо борошно і частинами додаємо в тісто, вимішуємо до однорідності.

Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

Деко застеляємо пергаментом.

Тісто ділимо на невеликі шматочки, кожен скачуємо в колобок, потім в невеликий коржик з поглибленням в середині і складаємо їх на деко.

Змочуємо дно склянки в борошні і робимо поглиблення ще раз. Накриваємо деко рушником і залишаємо на 20 хвилин.

Знову робимо поглиблення пальцями, змащуємо пончики збитим яйцем.

Випікаємо при 180 градусах протягом 20 – 30 хвилин.

Викладаємо в поглиблення будь-джем або варення, посипаємо пончики пудрою і подаємо до столу.

Порада: тісто намагайтеся не забити борошном – воно не повинно бути липким. Для начинки краще взяти варення або джем з кислинкою – абрикосове, апельсинове, сливове і т.д.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар