Торт «Казка», улюблений з дитинства

Торт «Казка» - рецепт приготування Святкові страви

Коли я була маленька, мама завжди купувала торт «Казка». А пізніше вона навчилася сама його випікати.

Нещодавно я знайшла мамині записи, і вирішила приготувати свій улюблений торт. У квартирі відразу запахло дитинством.

Я думаю, вам цей рецепт теж припаде до душі.

Для тіста візьміть:

  • яйце – 4 штуки;
  • цукру – 180 грам;
  • борошна 180 грам.

Для крему Шарлот знадобиться:

  • 2 шт яєць (жовтки);
  • 40 мл води;
  • 240 гр. згущеного молока;
  • 400 гр. вершкового масла;
  • 50 грам какао порошку;
  • 1 чайна ложка ванільної есенції.

Для сиропу візьміть

  • 100 гр. цукру;
  • 120 мл води .;
  • 1 столова ложка коньяку.

Процес приготування торта «Казка»

Замішуємо бісквіт

Білки відокремити від жовтків, і збийте їх до моменту, коли вони подвояться в об’ємі. Тепер по столовій ложці поступово додайте цукор, ванільний цукор і збивайте до міцної піни.

Порада: щоб білок краще збивати, поставте їх в холодильник на 15 хвилин, і додайте дрібку солі.

Просіяне борошно поступово додайте до безе. Постеліть пергамент, і змастіть вершковим маслом. Розрівняйте тісто на деку.

Випікати бісквіт, необхідно в розігрітій попередньо духовці, 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Витягуємо готовий корж з духовки і перекладаємо його на чистий аркуш пергаменту. Скрутіть разом з папером бісквіт в рулет. Нехай остигає.

Крем

З’єднайте жовтки з водою і трохи збийте віночком. Додайте згущене молоко, есенцію ванілі.

На маленькому вогні, постійно перемішуючи, проварюємо крем. Його необхідно повністю охолодити, не забудьте накрити плівкою посуд, де знаходиться крем, інакше утвориться скориночка.

Тепер необхідно збити масло, і до нього додати сироп. Додавайте його по 1 ложці, поступово. В одну половину масляної основи додайте какао, перемішайте. Можна використовувати харчовий барвник (зелений, червоний), щоб зробити крем різнобарвним.

Сироп готуватися просто

Змішайте цукор з водою поставте на вогонь. Коли цукор розчинитися додайте коньяк. Охолодіть.

Збираємо торт

Звільняємо бісквіт від пергаменту, просочуємо корж сиропом. Чекаємо хвилин 10 і покриваємо поверхню просоченого коржа кремом. Скрутіть акуратно бісквіт в рулет. Змастіть шоколадним кремом весь торт, але залиште трохи крему для прикраси.

Бока обсипте крихтою від бісквіта, верх залиште порожнім. За допомогою кондитерського мішечка прикрашаємо шоколадним кремом рулет. Вздовж всієї довжини наносимо красиві хвилясті лінії. Кольоровим кремом насаджуємо по краях квіти і листочки.

Нехай торт настроюється в холодильнику не менше 4 годин. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь