Холодець у чашці: кожному гостю буде зручно. Приготувала раз, тепер готую так завжди

Святкові страви

Холодець давно став традиційною стравою на святковому столі. Але сьогодні з нього роблять дуже оригінальні та апетитні закуски, які не лише красиво виглядають, а й вражають новими смаками.

Необхідні продукти:

  • ніжки курячі, 8 шт;
  • вода, 1,5 л;
  • цибуля та морква по 1 шт;
  • сіль, спеції;
  • желатин, 25 г + вода, 60 мл;
  • часник, 3 зубчики;
  • кукурудза та горошок по 70 г;
  • гранат зерна, 50 г;
  • гілочки та листя свіжої зелені.

Як приготувати холодець у чашці

М’ясо відварюємо у першому бульйоні 5 хвилин, прибираємо пінку та виливаємо воду.

Заливаємо свіжою водою і варимо з цибулею та морквою, сіллю та спеціями протягом 1 години.

Виймаємо м’ясо і остуджуємо, бульйон також остуджуємо до теплого стану і потім додаємо подрібнений часник, щоб він не втратив свій аромат і смак.

М’ясо обробляємо шматочками.

Робитимемо порційно в невеликих формах, щоб викладати на тарілочку і подавати кожному гостю за столом.

Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати на 10 хвилин, потім топимо на водяній бані і змішуємо з бульйоном.

У форми розкладаємо шматочки м’яса, кукурудзу, горошок, моркву, вирізану формами, гілочки та листочки зелені, зерна граната.

Заливаємо бульйоном і відправляємо у холодильник застигати.

Холодець у чашці: кожному гостю буде зручно. Приготувала раз, тепер готую так завжди

Виймаємо холодець із форм і викладаємо на невеликі тарілки та подаємо до столу.

Холодець у чашці: кожному гостю буде зручно. Приготувала раз, тепер готую так завжди

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар