Модні останнім часом закусочні торти завжди знаходять своє місце на святковому столі. Ідеальна закуска для будь-якого свята, готується просто та виходить смачно.
Необхідні продукти:
- курячі гомілки, 6 шт;
- соєвий соус, 3 ст.л;
- сіль, перець, паприка, часник;
- печериці, 500 г;
- цибуля, 1 шт;
- лаваш тонкий, 6 кружків;
- яйця, 3 шт.;
- чорнослив та волоські горіхи по 60 г;
- майонез та сметана по 3 ст.л;
- часник, 2 зубчики;
- сир 200 г
Як приготувати закусочний торт
М’ясо маринуємо в соєвому соусі, гірчиці, спеціях, солі.
Викладаємо у форму та запікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин.
Цибулю обсмажуємо в соняшниковій олії і додаємо шматочки печериць, смажимо до готовності, солимо і перчимо.
З лаваша вирізаємо кружечки одного розміру.
Яйця змішуємо з ароматними травами і занурюємо в цю суміш кружки лаваша та обсмажуємо по хвилині з кожного боку до рум’яності.
М’ясо ріжемо шматочками.
Для соусу змішуємо майонез зі сметаною та видавленим часником.
Формуємо торт у кільці, кожен шар покриваємо сіточкою соусу.
На кожен лаваш викладайте начинки, черговість вигадуйте самі. Можна спочатку м’ясо, потім гриби із цибулею.
Накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник на ніч.
Забираємо кільце, прикрашаємо тертим сиром, свіжою зеленню.
Закусочний торт легко розрізається, дуже гарний, апетитний та ситний, чудова закуска на святковий стіл.