Смачний порційний салат. Розійшовся за лічені хвилини

Святкові страви

Смачний і легкий салат із чорносливом та волоськими горіхами, гарно виглядає порційно, але ви можете зібрати його і у великому кільці, потім прикрасити на свій смак.

Необхідні продукти:

  • яйця відварені, 4 шт.;
  • грудка куряча, 350 г;
  • горіхи волоські, 50 г;
  • сир, 150 г;
  • чорнослив, 150 г;
  • огірки, 200 г;
  • майонез та сметана по 3 ст.л;
  • зелень.

Як приготувати порційний салат

З’єднуємо майонез і сметану і цим соусом робитимемо сіточку над кожним шаром салату.

Грудку відварюємо в підсоленій воді зі спеціями, остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками.

Викладаємо шар м’яса, потім терті яйця, дрібно нарізані свіжі огірочки, м’ясо, викладаємо шматочки чорносливу та подрібнені волоські горіхи.

Верхній шар – тертий сир та прикрашаємо гілочками зелені.

Настоювати салат не потрібно, відразу подаємо до столу.

Виходить красива, яскрава і апетитна страва, особливо оригінально виглядає в скляних формах, в яких видно всі шари.

Смачний порційний салат. Розійшовся за лічені хвилини

Волоські горіхи спочатку слід обсмажити на сухій сковороді, потім подрібнити ножем на шматочки. Якщо чорнослив у вас дуже сухий, тоді його варто запарити окропом на 5 хвилин, віджати і подрібнити. Сметана з майонезом тут обов’язкова – такий соус і надає салату незвичайного та оригінального смаку.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар