Святкові закуски для Різдвяного столу

Святкові закуски для Різдвяного столу - рецепт Святкові страви

Ми ледь можемо уявити собі святковий стіл без оселедця. Універсальний інгредієнт додають у безліч різних закусочних страв, багато з яких готуються дуже швидко і легко. Сьогодні ми розповімо вам про 3 прості і яскраві закуски на Різдво.

Фальшива ікра

Для приготування вам знадобиться:

  • 200 г філе оселедця;
  • 3 відварені моркви;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 150 г вершкового масла;
  • чорний хліб за смаком;

Для прикраси вам знадобиться:

  • подрібнена зелень цибулі за смаком.

Приготування

Пропустіть через м’ясорубку всі інгредієнти, потім ретельно перемішайте.

Відправте в холодильник на кілька годин, щоб масло зчепилося.

Перед подачею намажте ікру на шматочки чорного хліба і прикрасьте зеленою цибулею.

Масло з оселедця

Для приготування вам знадобиться:

  • 150 г філе оселедця;
  • 350 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • суха зелень за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • чорний хліб за смаком.

Для прикраси вам знадобиться:

  • болгарський перець за смаком;
  • подрібнений кріп за смаком.

Приготування

Пропустіть оселедець через м’ясорубку.

В окремій мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, гірчицю, додайте оселедець. Збийте продукти за допомогою блендера.

Додайте суху зелень і перець.

Викладіть вершкову масу на харчову плівку, розстелену на столі. Рівномірно розподіліть масло у вигляді рулетика і акуратно загорніть плівку, щільно скрутивши і зв’язавши її кінці.

Приберіть блюдо в холодильник на 2-3 години.

Перед подачею намажте масло порційно на шматочки чорного хліба і прикрасьте кропом з перцем.

Багет закусочний

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 багет;
  • 2-3 шт. філе оселедця;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 відварна морква;
  • 50 г кропу.

Приготування

Натріть моркву на дрібній тертці, змішайте з половиною м’якого вершкового масла. Подрібніть зелень і змішайте з рештою маслом.

Розріжте багет на дві рівні частини. У кожній зробіть розріз уздовж по всій довжині м’якушки. На одну стінку хліба намажте масло з морквою, на іншу – масло з кропом.

Покладіть в середину багета філе оселедця, потім щільно обмотайте хліб харчовою плівкою та відправте в холодильник на 2-3 години.

Перед подачею розріжте багет порційно на шматочки однакової товщини.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар