Ми ледь можемо уявити собі святковий стіл без оселедця. Універсальний інгредієнт додають у безліч різних закусочних страв, багато з яких готуються дуже швидко і легко. Сьогодні ми розповімо вам про 3 прості і яскраві закуски на Різдво.
Фальшива ікра
Для приготування вам знадобиться:
- 200 г філе оселедця;
- 3 відварені моркви;
- 200 г плавленого сиру;
- 150 г вершкового масла;
- чорний хліб за смаком;
Для прикраси вам знадобиться:
- подрібнена зелень цибулі за смаком.
Приготування
Пропустіть через м’ясорубку всі інгредієнти, потім ретельно перемішайте.
Відправте в холодильник на кілька годин, щоб масло зчепилося.
Перед подачею намажте ікру на шматочки чорного хліба і прикрасьте зеленою цибулею.
Масло з оселедця
Для приготування вам знадобиться:
- 150 г філе оселедця;
- 350 г вершкового масла;
- 1 ч. л. гірчиці;
- суха зелень за смаком;
- чорний мелений перець за смаком;
- чорний хліб за смаком.
Для прикраси вам знадобиться:
- болгарський перець за смаком;
- подрібнений кріп за смаком.
Приготування
Пропустіть оселедець через м’ясорубку.
В окремій мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, гірчицю, додайте оселедець. Збийте продукти за допомогою блендера.
Додайте суху зелень і перець.
Викладіть вершкову масу на харчову плівку, розстелену на столі. Рівномірно розподіліть масло у вигляді рулетика і акуратно загорніть плівку, щільно скрутивши і зв’язавши її кінці.
Приберіть блюдо в холодильник на 2-3 години.
Перед подачею намажте масло порційно на шматочки чорного хліба і прикрасьте кропом з перцем.
Багет закусочний
Для приготування вам знадобиться:
- 1 багет;
- 2-3 шт. філе оселедця;
- 200 г вершкового масла;
- 1 відварна морква;
- 50 г кропу.
Приготування
Натріть моркву на дрібній тертці, змішайте з половиною м’якого вершкового масла. Подрібніть зелень і змішайте з рештою маслом.
Розріжте багет на дві рівні частини. У кожній зробіть розріз уздовж по всій довжині м’якушки. На одну стінку хліба намажте масло з морквою, на іншу – масло з кропом.
Покладіть в середину багета філе оселедця, потім щільно обмотайте хліб харчовою плівкою та відправте в холодильник на 2-3 години.
Перед подачею розріжте багет порційно на шматочки однакової товщини.