З пісочного тіста виходить дуже смачний Сметанник. Головне просто вміти його готувати та знати гарний рецепт. Зараз ми розповімо вам спосіб приготування, який нам сподобався.
Інгредієнти для тіста:
- 300 гр борошна;
- 200 гр вершкового масла;
- одне яйце;
- 100 г цукру;
- одна чайна ложка розпушувача.
Інгредієнти для начинки:
- 500 г сметани 20%;
- 90 гр цукру;
- 4 яйця;
- 10 гр ванільного цукру.
Покроковий процес приготування:
Візьмемо борошно і додамо до нього порізане вершкове масло. Ретельно змішаємо два ці інгредієнти.
Додамо цукор і розіб’ємо одне куряче яйце. Потім покладемо одну чайну ложку розпушувача. Перемішуємо, щоб отримати масу схожу на тісто.
Беремо круглу форму 24 сантиметри. Змащуємо її олією і викладаємо тісто на дно. Розподіляємо по всій поверхні і робимо бортики.
Приступаємо до приготування начинки.
В окрему миску кладемо сметану, додаємо до неї 5 столових ложок цукру, а також один пакетик ванільного цукру. Розбиваємо 4 яйця, перемішуємо всі інгредієнти віночком. Добиваємось однорідності.
Вливаємо начинку, що вийшла, у форму для запікання.
Ставимо у духовку на 45 хвилин. Виставляємо температуру 160-170 градусів.
Після готовності остудити пиріг. Достатньо буде півтори години.
У розрізі наша випічка виглядає просто чудово. Таким пирогом можна почастувати будь-кого. Ласуни точно оцінять цей рецепт, пробуйте, готуйте із задоволенням. Всім смачного.