Ніжна, немов пух і дуже смачна Панна Котта з вишнею

Панна Котта з вишнею - відмінний рецепт Панакота (панна-котта)

Панна котта – це класика італійських десертів. Її дуже легко приготувати вдома. А виходить домашня панна котта дуже ніжною і шалено смачною.

Які продукти необхідні:

  • вершки жирністю 33%;
  • цукор – 100 г;
  • вода – 150 мл;
  • молоко – 100 мл;
  • желатин – 25 г;
  • вишня, заморожена – 150 г.

Приступаємо до приготування найніжнішої, немов пух, панна котти з вишенькою

Насамперед витягніть з морозильної камери вишню і нехай розморожується.

У мисочку висипте желатин, розбавте його холодною водою (50 мл) і нехай стоїть набухає (10 хвилин).

У каструльці з товстим дном з’єднайте вершки і молоко. Помістіть на вогонь і нагрійте до гарячого стану, але не кипіння.

Засипте цукор і мішайте, поки він не розійдеться. Після цього відразу покладіть в масу половину порції желатину.

Коли вершкова маса повністю охолоне при кімнатній температурі, розлийте її по формах або креманкам, а на неї покладіть по 3-4 ягідки. Поставте застигати в холодильник.

В вишні, що залишились налийте воду (100 мл) і помістіть на вогонь. Коли закипить, покладіть в ягоди другу порцію желатину. Приберіть з плити, розмішайте і нехай остигає.

Коли вершкова маса добре застигне, витягаємо її з холодильника. На неї виливаємо желейну вишневу масу і повертаємо в холодильну камеру, щоб застигла.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар