Панна котта – це класика італійських десертів. Її дуже легко приготувати вдома. А виходить домашня панна котта дуже ніжною і шалено смачною.
Які продукти необхідні:
- вершки жирністю 33%;
- цукор – 100 г;
- вода – 150 мл;
- молоко – 100 мл;
- желатин – 25 г;
- вишня, заморожена – 150 г.
Приступаємо до приготування найніжнішої, немов пух, панна котти з вишенькою
Насамперед витягніть з морозильної камери вишню і нехай розморожується.
У мисочку висипте желатин, розбавте його холодною водою (50 мл) і нехай стоїть набухає (10 хвилин).
У каструльці з товстим дном з’єднайте вершки і молоко. Помістіть на вогонь і нагрійте до гарячого стану, але не кипіння.
Засипте цукор і мішайте, поки він не розійдеться. Після цього відразу покладіть в масу половину порції желатину.
Коли вершкова маса повністю охолоне при кімнатній температурі, розлийте її по формах або креманкам, а на неї покладіть по 3-4 ягідки. Поставте застигати в холодильник.
В вишні, що залишились налийте воду (100 мл) і помістіть на вогонь. Коли закипить, покладіть в ягоди другу порцію желатину. Приберіть з плити, розмішайте і нехай остигає.
Коли вершкова маса добре застигне, витягаємо її з холодильника. На неї виливаємо желейну вишневу масу і повертаємо в холодильну камеру, щоб застигла.