Найсмачніша апельсинова панакота

Апельсинова панакота, рецепт приготування Панакота (панна-котта)

Цей десерт подарує справжнє задоволення. Панакота виходить дуже ароматною і ніжною. Підійде як для посиденьок з подружками, так і для романтичної вечері. Його приготувати простіше простого, тому ви з легкістю зможете порадувати себе і своїх улюблених такими божественними смаками.

Необхідні інгредієнти

  • 1 апельсин
  • 2 жовтки
  • 75 мл молока
  • 20 гр цукрового піску
  • 10 гр желатину
  • 100 мл води

Покроковий процес приготування панакоти

В першу чергу знімаємо цедру з апельсина. Після чого з м’якоті вичавлюємо сік.
Потім в окремій ємності замочуємо желатин в холодній воді. Залишаємо в такому вигляді на 10 хвилин. Після закінчення потрібного часу додаємо сюди половину підготовленого соку і добре перемішуємо.
Тепер в інший ємності, використовуючи міксер, збиваємо жовтки до світло-жовтої піни.

Після чого ставимо на вогонь молоко і доводимо до кипіння. Потім відправляємо сюди цукровий пісок і апельсинову цедру.

Проварюємо все пару хвилин.

Після закінчення потрібного часу вливаємо сік, який залишився і тонкою цівкою додаємо жовтки. Продовжуємо процес варіння ще 12 хвилин. Вогонь повинен бути мінімальним. При цьому потрібно постійно помішувати. Потім знімаємо з вогню і залишаємо остигати.

Тепер розчиняємо повністю желатин на водяній бані. При цьому до кипіння не доводити. Після чого об’єднуємо цю суміш з молочно-помаранчевою заготівлею і добре перемішуємо.

Потім розливаємо по порційних формочках і ставимо в холодильник до повного застигання.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар