Пиріг з яблуками, як тістечко

Пиріг з яблуками - рецепт приготування Пироги

Приготувати пиріг з яблуками за власним смаком, сьогодні може кожен, рецептів цієї випічки досить багато. Це і відомі всім шарлотки, бісквіти з яблуками, листкові пироги із солодкою, медовою, яблучною начинкою. Пропонуємо вам ще один простий, але смачний рецепт пирога з яблуками.

Для приготування тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 200 гр;
  • яблука – 600 гр;
  • цукор – 125 гр;
  • яйця – 3 шт;
  • маргарин або вершкове масло – 125 гр;
  • сіль – 1 дрібка;
  • вершки будь-якої жирності – 3 ст.л;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • розпушувач для тіста – 1 пакетик;
  • лимонний сік – 50 мл.

Інгредієнти для заливки:

  • цукор – 75 гр;
  • сметана – 200 гр;
  • цукрова пудра – 1 ст.л;
  • яйця – 2 шт.

У глибокій ємності розтираємо разом цукор, масло вершкове, ванілін і сіль. Після того, як маса стане однорідною, додаємо по одному яйцю. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і всипаємо в масу. Додаємо вершки і добре вимішуємо тісто.

Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками, щоб не почорніли, скроплюємо їх лимонним соком.

Тісто викладаємо у форму для запікання, розрівнюємо поверхню і викладаємо часточки яблук, трохи їх вдавлюючи.

Духовку розігріваємо до 175 градусів і випікаємо пиріг протягом 10 – 15 хвилин.

Готуємо заливку: збиваємо цукор з яйцями, потім додаємо сметану і збиваємо до однорідності.

Пиріг, після 10 – 15 хвилин запікання, дістаємо з духовки і заливаємо заливкою, повертаємо назад пектися ще хвилин на 40 – 50. Готовий пиріг з яблуками охолоджуємо і посипаємо пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар