Торт “Бите скло” на сметанному желе

Торт Бите скло на сметанному желе - рецепт Десерти із сметани

Яскравий і красивий десерт нікого не залишить байдужим.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода холодна – 1 л;
  • сметана – 500 мл;
  • желатин – 25 г;
  • желе фруктове різне – 4 види в пакетиках;
  • цукор – ¾ склянки або за смаком;
  • екстракт ванілі – 1 ч.л.

Процес приготування

Желе з пакетиків робимо по інструкції і ставимо застигати в холодильник. Не забувайте, що для торта потрібно дуже щільне желе, тому води додаємо в 2 рази менше, тобто – половину.

Желатин заливаємо водою і залишаємо на 10 хвилин для набухання, потім розтоплюємо на водяній бані і охолоджуємо.

З’єднуємо цукор і сметану і збиваємо не менш, ніж 3 хвилини.

Вливаємо желатин і збиваємо до однорідності.

Виймаємо желе з холодильника і з ємностей, ріжемо на шматочки і складаємо в ємність, в якій будемо робити торт.

Заливаємо кубики сметанним желе і відправляємо на ніч в холодильник.

Торт Бите скло - форма

Виймаємо з форми якщо не виймається, опускаємо ємність з тортом на пару секунд в кип’яток і прикрашаємо за смаком.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь