Смачніше печериць і без оцту! Готую солоні гриби Гливи за добу

Закуски

Солоні грибочки – це традиційна закуска на будь-якому святковому столі. Цей рецепт допоможе вам швидко і просто зробити дуже смачні гриби, які промаринуються всього за добу і ви отримаєте хрустку і ароматну закуску.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • гливи, 1 кг;
  • вода, 0.5 л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 0.5 ч.л;
  • лавровий лист, 2 шт;
  • насіння гірчиці, перець горошком, коріандр, кмин і кріп по ¼ ч.л.

Процес приготування

Гриби очищаємо і промиваємо.

Воду змішуємо з сіллю і цукром, всіма перерахованими спеціями.

Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 7 хвилин.

Гриби варимо 15 хвилин після закипання води.

Порада: час варіння грибів залежить від їх розміру, якщо у вас маленькі або шматочки грибів, достатньо 10 хвилин.

Укладаємо гриби в ємність, змішуємо з часточками часнику, заливаємо гарячим маринадом і додаємо лавровий лист.

Накриваємо ємність кришкою, остуджуємо і відправляємо на добу в холодильник.

При подачі можна заправити мариновані гриби соняшниковою олією, лимонним соком, перцем, зеленню і цибулею.

За цим рецептом я ще роблю і печериці, вони також виходять міцненькими і щільними, хрусткими.

Смачніше печериць і без оцту! Готую солоні гриби Гливи за добу

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар