Найулюбленіший рецепт малосольних огірків у нашій родині. Огірочки виходять хрусткими, пікантними, апетитними.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 1 кг;
- сіль на 1 л по 2 ст.л;
- мінеральна газована вода;
- зелень;
- листя хрону, смородини, вишні, парасольки кропу тощо;
- часник, близько 5 зуб.;
- лавровий лист, 4 шт.
Процес приготування малосольних огірків
Огірочки беріть невеликі. Якщо вони трохи мляві, тоді миємо їх і заливаємо холодною, чистою водою на 1 годину.
У мінеральну воду всипаємо сіль із розрахунку на 2 л дві столові ложки солі, звичайної, великої, кухонної.
У огірків відрізаємо хвостики.
Усю зелень промиваємо і вкладаємо у ємність на дно.
Зверху укладаємо огірки, кладемо часточки часнику.
Далі знову укладаємо шар зелені та зверху викладаємо огірки.
Чергуємо таким чином і наповнюємо ємність до верху. Ви можете брати контейнер із кришкою або класичну скляну банку.
Заливаємо огірки мінеральним розсолом, накриваємо кришкою огірки та відправляємо на добу в холодильник.
Ви тільки спробуйте такі огірочки, це найкращий і найсмачніший рецепт. Мінеральну воду беріть газовану, але без різних добавок та високої концентрації мінеральних речовин. Просто питна, газована, мінеральна вода.