Курка виходить незвичайною: ніжне м’ясо (навіть філе), аромати такі, що просто неможливо встояти. Навіть якщо ви раніше ніколи не запікали курку цілком, то спробувавши це чудо, будете готувати його дуже часто.
Склад продуктів
- одна куряча тушка (краще використовувати домашню курку);
- яблука та мандарини – для начинки.
Для маринаду
- половина чайної ложки меленого перцю;
- половина чайної ложки меленої куркуми;
- половина чайної ложки меленої паприки;
- дві чайні ложки солі (на півтора кілограма м’яса);
- одна столова ложка лимонного соку;
- 1-1,5 столові ложки рафінованої олії.
Покроковий процес приготування
Тушку курки добре промиваємо, а потім знімаємо надлишки вологи паперовими рушниками.
Обрізаємо весь зайвий жир, шийку, краї крил.
Приготуємо маринад: в невелику миску всипаємо всі спеції за рецептом (але ви можете використовувати і будь-які інші, на ваш смак), сіль і перець за смаком, вливаємо лимонний сік, олію. Все дуже добре перемішуємо – і маринад готовий.
Всю курку: всередині і зовні – рясно змащуємо маринадом.
Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками.
Мандарини теж очищаємо від шкірки і розбираємо на часточки.
Фаршируємо курку по максимуму фруктами, ніжки зв’язуємо ниткою.
Перекладаємо підготовлену таким чином тушку в миску, накриваємо харчовою плівкою. У плівці зробіть парочку невеликих проколів, щоб проходило повітря.
Відправляємо миску з куркою в холодильник, мінімум на 5 годин. Але краще залишити її маринуватися на ніч.
Форму для запікання застеляємо фольгою (якщо форма керамічна, то її застеляти не треба).
Викладаємо у форму курку і виливаємо весь сік, який виділився при маринуванні.
Відправляємо форму в духовку, розігріту до 170 градусів, на півтори години.
Запечену курку подаємо на стіл, прикрасивши страву мандаринами, яблуками і гілочками м’яти.