Смачна курка, запечена з мандаринами і яблуками

Святкові страви

Курка виходить незвичайною: ніжне м’ясо (навіть філе), аромати такі, що просто неможливо встояти. Навіть якщо ви раніше ніколи не запікали курку цілком, то спробувавши це чудо, будете готувати його дуже часто.

Склад продуктів

  • одна куряча тушка (краще використовувати домашню курку);
  • яблука та мандарини – для начинки.

Для маринаду

  • половина чайної ложки меленого перцю;
  • половина чайної ложки меленої куркуми;
  • половина чайної ложки меленої паприки;
  • дві чайні ложки солі (на півтора кілограма м’яса);
  • одна столова ложка лимонного соку;
  • 1-1,5 столові ложки рафінованої олії.

Покроковий процес приготування

Тушку курки добре промиваємо, а потім знімаємо надлишки вологи паперовими рушниками.

Обрізаємо весь зайвий жир, шийку, краї крил.

Приготуємо маринад: в невелику миску всипаємо всі спеції за рецептом (але ви можете використовувати і будь-які інші, на ваш смак), сіль і перець за смаком, вливаємо лимонний сік, олію. Все дуже добре перемішуємо – і маринад готовий.

Всю курку: всередині і зовні – рясно змащуємо маринадом.

Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками.

Мандарини теж очищаємо від шкірки і розбираємо на часточки.

Фаршируємо курку по максимуму фруктами, ніжки зв’язуємо ниткою.

Перекладаємо підготовлену таким чином тушку в миску, накриваємо харчовою плівкою. У плівці зробіть парочку невеликих проколів, щоб проходило повітря.

Відправляємо миску з куркою в холодильник, мінімум на 5 годин. Але краще залишити її маринуватися на ніч.

Форму для запікання застеляємо фольгою (якщо форма керамічна, то її застеляти не треба).

Викладаємо у форму курку і виливаємо весь сік, який виділився при маринуванні.

Відправляємо форму в духовку, розігріту до 170 градусів, на півтори години.

Запечену курку подаємо на стіл, прикрасивши страву мандаринами, яблуками і гілочками м’яти.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар