Салат по-селянськи: страва до свята

Святкові страви

Відмінний салат з найпростіших продуктів. Подати можна до свята або просто приготувати на вечерю. Готується дуже просто, виглядає святково і точно буде вам до смаку.

Необхідні продукти

  • 400 грам курячої печінки
  • 200 грам солоних або маринованих огірків
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 5 курячих яєць
  • 100 грам майонезу
  • сіль, перець за смаком

Салат по-селянськи: процес приготування

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими четвертинками.

У сковороду наливаємо соняшникову олію і кладемо печінку. Обсмажуємо з двох сторін під кришкою до рум’яного стану. Очищену моркву натираємо на грубій терці.

В іншу сковороду кладемо цибулю і обсмажуємо до рум’яного стану. Потім додаємо моркву, все перемішуємо і обсмажуємо все разом ще 10 хвилин. Готові овочі перекладаємо на паперовий рушник.

Обсмажену печінку також перекладаємо на паперовий рушник, солимо і перчимо до смаку.

Мариновані або солоні огірки нарізаємо брусочками.

Яйця відварюємо круто, очищаємо і відокремлюємо білки від жовтків. Окремо натираємо на дрібній тертці.

Обсмажену печінку нарізаємо невеликими шматочками.

Збираємо салат. Перший шар викладаємо з печінки, змащуємо майонезом і викладаємо шар з моркви з цибулею. Зверху робимо майонезну сіточку і викладаємо шар з огірків. Зверху на огірки видавлюємо через прес часник, він додасть пікантну нотку салату. Наступний шар робимо з тертого жовтка, змащуємо майонезом і викладаємо білковий шар. Готовий салат подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар