Рулет з кабачків з сиром і шинкою

Рулет з кабачків - рецепт приготування Гарячі закуски

Сьогодні з вами хочу поділитися рецептом супер закуски: рулет з кабачків з сиром і шинкою. Такий кабачковий омлет з начинкою готується швидко, просто і з доступних продуктів. Виходить неймовірно ароматним, апетитним, ситним і дуже смачним. Ніжне кабачкове тісто без грама муки, непередаваний запах зелені і часнику, шматочки шинки в розплавленому сирі: просто смакота.

Склад продуктів

  • два молодих кабачка невеликого розміру (близько 500 грам);
  • п’ять курячих яєць;
  • пучок зеленого кропу;
  • 60 грам твердого сиру (у мене Пармезан);
  • три зубчики часнику;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Для начинки

  • 200 грам шинки;
  • 200 грам сиру моцарелла (або будь-якого твердого сиру).

Рулет з кабачків з сиром і шинкою: покроковий процес приготування

Молоді кабачки ретельно промиваємо, обсушуємо і відрізаємо хвостики.

Натираємо їх в миску на грубій терці (разом з шкіркою), додаємо трохи солі і перемішуємо. Залишаємо, щоб пустили сік.

В окремий посуд вбиваємо сирі курячі яйця, перемішуємо вінчиком.

Невеликий пучок кропу січемо ножем і перекладаємо до яєць. Додаємо туди ж подрібнені зубчики часнику, чорний мелений перець за смаком. Твердий сир натираємо на дрібній тертці і кладемо туди ж. Все ретельно розмішуємо віночком.

Кабачки за цей час пустили сік: віджимаємо їх руками і відправляємо в миску з яйцями. Ще раз все розмішуємо.

Так, необхідно буде включити духовку заздалегідь, щоб вона встигла розігрітися до 180 градусів.

Деко застеляємо пергаментним папером (бортики теж, щоб маса не витекла), змащуємо його соняшниковою олією без запаху.

Виливаємо на деко омлет з кабачків, розподіляємо лопаткою. Відправляємо в уже розігріту духовку на 20 хвилин.

Самі в цей час займемося начинкою: шматочок твердого сиру натираємо на грубій терці (у мене Моцарелла). Варену шинку нарізаємо тонкими пластинками.

Рулет з кабачків перекладаємо разом з папером на дошку, розкладаємо на нього пластинки шинки (можна внахлест).

Посипаємо все тертим сиром, ближче до одного краю. Допомагаючи собі папером, звертаємо в рулет. Загортаємо його в папір, підгинаємо краї.

Знову переносимо на деко, повертаємо в духовку (вже на 190 градусів), на 10 хвилин.

Дістаємо, даємо трохи охолонути і знімаємо папір. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь