Рецепт розкішного карамельного крему для різної випічки і десертів

Карамельний крем для випічки, рецепт приготування Крем для торта

Завдяки цьому рецепту, ви приготуєте ароматний, ніжний і неймовірно смачний крем з карамельним смаком. Він підійде для багатьох тортиків, тістечок та інших десертів. Дуже смачно з нього виходять вафлі і еклери. Це не просто крем, а справжня феєрія смаку. Готується він досить просто і швидко. Будь-яка людина з ним впорається без проблем. Так що приступайте!

Знадобляться наступні продукти:

  • одна ст. л. цукру;
  • три ст. л. борошна пшеничного;
  • 200 г масла вершкового;
  • одна ваніль;
  • 200 мл молока;
  • 350-400 мл вареного згущеного молока.

Переходимо до приготування карамельного крему

Розрізаємо ваніль в довжину на дві половини і вичищаємо насіння. Кладемо її в каструлю з товстим дном, наливаємо молоко і поміщаємо на 3-4 години в холодильник. Молоко придбає приголомшливий аромат.

Потім в молоко всипаємо цукор, борошно і мішаємо, поки маса не стане однорідною консистенцією. Ставимо на мінімальний вогонь. Готуємо весь час помішуючи, щоб не пригоріла, поки маса не стане досить густою.

Прибираємо масу з плити, даємо трохи охолонути, а потім кладемо м’яке масло і варене згущене молоко, змішуємо. Залишаємо остигати до теплого стану.

Далі можете використовувати для різних цілей. Дуже смачно з таким кремом виходять вафельні трубочки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар