Один раз зробила млинці за цим рецептом, тепер готую так завжди

Млинці

Ажурні, з дірочками, дуже м’які та смачні млинці на сметані, роблять із найпростішого набору продуктів, їх можна подавати, просто змастивши вершковим маслом або зі сметаною, джемом.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • сметана, 150 г;
  • яйця, 3 шт.;
  • цукор, 3 ст. л;
  • сіль дрібку;
  • борошно, 4 ст. л;
  • крохмаль, 2 ст.л;
  • вода, 130-150 г;
  • сода, 1 ч. л;
  • оцет столовий, 1 ч. л;
  • олія соняшникова, 2 ст.л.

Процес приготування млинців

Яйця із дрібкою солі перебиваємо віночком, всипаємо цукор, перемішуємо. Доки він не розчиниться.

Додаємо сметану, вимішуємо до однорідності.

Борошно просіюємо і змішуємо з крохмалем, всипаємо в основу і вимішуємо.

Всипаємо соду, вливаємо оцет і вимішуємо тісто.

Вливаємо воду кімнатної температури, перемішуємо. Води вливайте рівно стільки, щоб вийшло не густе та не надто рідке тісто.

Вливаємо олію і перемішуємо тісто.

Випікаємо млинці як завжди, змастивши трохи олією сковорідку.

Складаємо стопочкою і перемазуємо вершковим маслом. Можна подавати зі сметаною, варенням або зробити різні начинки з солодкого сиру, маку, сухофруктів, крему та інших смачних добавок.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар