Масляний крем на згущеному молоці для тортів і тістечок

Масляний крем - рецепт приготування Крем для торта

Класичний масляний крем зі згущеним молоком. Крем готується дуже просто і всього з трьох інгредієнтів. Це найпростіший і улюблений мій крем для бісквітних тортів, тістечок, капкейків. Іноді заміняю сире згущене молоко на варене.

Продукти:

  • Масло вершкове – 200 г
  • Молоко згущене – 200 г
  • Ванільна есенція, ром або коньяк (за бажанням) – 1 ч. л.

Як приготувати масляний крем

Для того, щоб крем вийшов однорідним, необхідно, щоб продукти були кімнатної температури.

В першу чергу вершкове масло вийміть з холодильника, і залиште його на деякий час на тарілці, воно повинно стати дуже м’яке.

Потім м’яке вершкове масло збити міксером до тих пір, поки маса не стане пишною і повітряною приблизно 4-5 хвилин.

Воно має набути консистенції густої сметани.

Не припиняючи збивання почніть додавати згущене молоко приблизно по одній столовій ложці.

Збивати масу до однорідного стану після кожної порції згущеного молока, поки крем не стане пишним і повітряним. На свій розсуд, можете додати ром або коньяк, а якщо хочете отримати крем з відтінками ванілі, то додайте ванільної есенції.

При необхідності, крем можна трохи охолодити, щоб він краще тримав форму.

Масляний крем добре підходить для прикраси тортів, тістечок капкейков та інших кондитерських виробів. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар