Мариновані шампіньйони: готуються легко і просто

Мариновані шампіньйони - рецепт приготування Закуски

Смачні мариновані гриби, які відмінно доповнять Ваш обід або вечерю. Готуються дуже просто, необхідно лише час для приготування маринаду. Шампіньйони підійдуть до м’яса, картоплі або круп.

Складові:

  • оцет – (9%) – 60 мл .;
  • шампіньйони – 500 грам;
  • часничок – 3 зубчики;
  • олія соняшникова – 120 мл .;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • перець чорний (горошок) – 10 штук;
  • лаврове листя – 4 штучки;
  • цукор – 2 столові ложки.

Процес маринування шампіньйонів

Гриби гарненько миємо, чистимо. Дрібні залиште як є, середні розріжте на половинки, а великі на четвертинки.

У каструльці, де будуть варитися гриби перемішуємо оцет, олію, лаврове листя, перець-горошок, сіль і цукор, а потім закидаємо гриби. Часничок пропускаємо через часникодавку і також відправляємо в каструльку. Після того, як маринад закипить, продовжуємо варити 5 хвилин (періодично помішуючи) і знімаємо з вогню.

Цілком можливо, Вам здасться, що води обмаль – не хвилюйтеся, печериці теж виділять рідину. Гриби укладаємо в баночки, охолоджуємо, а далі відправляємо в холодне місце на чотири години. Як тільки пройде 4 години, дістаємо гриби і насолоджуємося їх смаком!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар