Смачні мариновані гриби, які відмінно доповнять Ваш обід або вечерю. Готуються дуже просто, необхідно лише час для приготування маринаду. Шампіньйони підійдуть до м’яса, картоплі або круп.
Складові:
- оцет – (9%) – 60 мл .;
- шампіньйони – 500 грам;
- часничок – 3 зубчики;
- олія соняшникова – 120 мл .;
- сіль – 1 чайна ложка;
- перець чорний (горошок) – 10 штук;
- лаврове листя – 4 штучки;
- цукор – 2 столові ложки.
Процес маринування шампіньйонів
Гриби гарненько миємо, чистимо. Дрібні залиште як є, середні розріжте на половинки, а великі на четвертинки.
У каструльці, де будуть варитися гриби перемішуємо оцет, олію, лаврове листя, перець-горошок, сіль і цукор, а потім закидаємо гриби. Часничок пропускаємо через часникодавку і також відправляємо в каструльку. Після того, як маринад закипить, продовжуємо варити 5 хвилин (періодично помішуючи) і знімаємо з вогню.
Цілком можливо, Вам здасться, що води обмаль – не хвилюйтеся, печериці теж виділять рідину. Гриби укладаємо в баночки, охолоджуємо, а далі відправляємо в холодне місце на чотири години. Як тільки пройде 4 години, дістаємо гриби і насолоджуємося їх смаком!