М’ясний рулет – гаряча страва на святковий стіл

Святкові страви

Такий м’ясний рулет ви можете подавати в гарячому і в холодному вигляді – він однаково смачний і ароматний. Готувати його будемо з фаршу з самою різною начинкою і гарніром. Я роблю овочевий, а ви можете зробити на свій смак.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • корейка свиняча, 1.8 кг;
  • олія соняшникова, 80 мл;
  • часник, 5 зубчиків;
  • мед, лимонний сік, гірчиця за смаком, паприка, сіль, орегано, суха зелень по 1 ч.л;
  • перець, 0.5 ч.л.

Для приготування начинки необхідно:

  • солодкий перець великий, 6 шт;
  • бекон, 150 г;
  • сир, 250 г.

Для приготування овочевого гарніру потрібно:

  • картопля велика, 7 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • часник, 6 зубчиків;
  • спеції для картоплі, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 3 ст.л.

Як приготувати “м’ясний рулет”

Корейку розрізаємо таким чином, щоб у вас вийшов один великий пласт м’яса.

М'ясний рулет - гаряча страва на святковий стіл

Відбиваємо пласт молотком. Посипаємо м’ясо сіллю і всіма спеціями.

Порада: для зручності просто змішайте всі інгредієнти для маринаду з соняшниковою олією і змастіть м’ясо.

Звертаємо м’ясо в рулет, обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник. Маринувати м’ясо слід мінімум 2 години, а краще – всю ніч.

М'ясний рулет - гаряча страва на святковий стіл

Солодкий перець ріжемо на 2 частини, змащуємо олією кожну і запікаємо в духовці при 250 градусах до готовності.

М'ясний рулет - гаряча страва на святковий стіл

Укладаємо перець в ємність, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин, потім прибираємо шкірку.

Сир ріжемо тонкими пластинками.

М’ясо розгортаємо і викладаємо перець (можна гриби, огірки, зелень і інші продукти).

Сік від перців змішуємо з маринадом.

На перець викладаємо будь-який бекон або шинку.

М'ясний рулет - гаряча страва на святковий стіл

Викладаємо сир і звертаємо щільний рулет.

М'ясний рулет - гаряча страва на святковий стіл

Обв’язуємо рулет ниткою.

Картоплю ріжемо на дольки, цибулю – півкільцями.

Викладаємо картоплю і цибулю, часточки часнику на деко, посипаємо спеціями, поливаємо олією і перемішуємо.

Зверху кладемо рулет, змащуємо маринадом.

М'ясний рулет - гаряча страва на святковий стіл

Накриваємо фольгою форму.

Запікаємо при 200 градусах близько 1 години, прибираємо фольгу і допікаємо 20 хвилин.

Подаємо таку красу на великій тарілці, присипавши зеленню.

М'ясний рулет - гаряча страва на святковий стіл

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар