Такий м’ясний рулет ви можете подавати в гарячому і в холодному вигляді – він однаково смачний і ароматний. Готувати його будемо з фаршу з самою різною начинкою і гарніром. Я роблю овочевий, а ви можете зробити на свій смак.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- корейка свиняча, 1.8 кг;
- олія соняшникова, 80 мл;
- часник, 5 зубчиків;
- мед, лимонний сік, гірчиця за смаком, паприка, сіль, орегано, суха зелень по 1 ч.л;
- перець, 0.5 ч.л.
Для приготування начинки необхідно:
- солодкий перець великий, 6 шт;
- бекон, 150 г;
- сир, 250 г.
Для приготування овочевого гарніру потрібно:
- картопля велика, 7 шт;
- цибуля, 2 шт;
- часник, 6 зубчиків;
- спеції для картоплі, 1 ст.л;
- олія соняшникова, 3 ст.л.
Як приготувати “м’ясний рулет”
Корейку розрізаємо таким чином, щоб у вас вийшов один великий пласт м’яса.
Відбиваємо пласт молотком. Посипаємо м’ясо сіллю і всіма спеціями.
Порада: для зручності просто змішайте всі інгредієнти для маринаду з соняшниковою олією і змастіть м’ясо.
Звертаємо м’ясо в рулет, обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник. Маринувати м’ясо слід мінімум 2 години, а краще – всю ніч.
Солодкий перець ріжемо на 2 частини, змащуємо олією кожну і запікаємо в духовці при 250 градусах до готовності.
Укладаємо перець в ємність, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин, потім прибираємо шкірку.
Сир ріжемо тонкими пластинками.
М’ясо розгортаємо і викладаємо перець (можна гриби, огірки, зелень і інші продукти).
Сік від перців змішуємо з маринадом.
На перець викладаємо будь-який бекон або шинку.
Викладаємо сир і звертаємо щільний рулет.
Обв’язуємо рулет ниткою.
Картоплю ріжемо на дольки, цибулю – півкільцями.
Викладаємо картоплю і цибулю, часточки часнику на деко, посипаємо спеціями, поливаємо олією і перемішуємо.
Зверху кладемо рулет, змащуємо маринадом.
Накриваємо фольгою форму.
Запікаємо при 200 градусах близько 1 години, прибираємо фольгу і допікаємо 20 хвилин.
Подаємо таку красу на великій тарілці, присипавши зеленню.