М’які булочки з сиром та родзинками по-домашньому

Булочки з сиром та родзинками - рецепт приготування Булочки

Смачні, пухнасті булочки з начинкою з сиру з родзинками. Рецепт тіста для булочок простий, повторити зможе будь-яка господиня.

Складові

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 3 ст. ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. ложка
  • Олія – 3 ст. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки

Начинка:

  • Сир – 250 г
  • Ізюм – 70-80 г
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор – 80 г

Покроковий процес приготування булочок з родзинками

Спочатку приготуємо опару для тіста.

Тепле молоко вливаємо в чашу.

Додаємо 1 ч. ложку цукру і сухі дріжджі.

Перемішуємо, кладемо 2 ст. ложки борошна.

Ще раз перемішуємо і ставимо в тепле місце на 15-20 хвилин, для активації дріжджів.

У глибоку миску вбиваємо яйце, додаємо цукор.

Потім, кладемо сіль і розтоплене вершкове масло.

Все перемішуємо до однорідності і додаємо готову опару.

Не поспішаючи, акуратно перемішуємо.

Поступово додаючи просіяне борошно в основну масу.

Замішуємо тісто. Після, вливаємо олію (бажано, без запаху).

Ще раз замішуємо тісто і перекладаємо на присипану борошном робочу поверхню.

Обминаємо тісто до гладкості, перекладаємо в чисту миску.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і ставимо в тепле місце, на 1-1,5 години.

Після, стіл присипаємо борошном і злегка обминаємо на столі тісто.

З тіста формуємо «ковбаску» і розрізаємо на рівні шматочки.

Кожен шматочок збираємо в кулю і ставимо під плівкою (під рушник), щоб тісто не обвітрилося.

Поки тісто «відпочиває», приготуємо начинку.

У миску кладемо сир, додаємо яєчний жовток.

Далі, всипаємо цукор і підготовлені родзинки (ізюм промити кип’ятком і обсушити).

Все перемішуємо ложкою, до однорідної маси. Начинка готова.

Тепер, формуємо булочки.

Кулю з тіста приплющує на столі руками і розгортаємо качалкою в тонкий корж.

У центр кладемо одну столову ложку начинки, збираємо краї коржа.

Краї коржика щільно скріплюємо, злегка скачуємо в кулю.

Деко застеляємо пекарської папером і перекладаємо заготовку булочки на неї, швом вниз.

Таким чином, формуємо всі заготовки булочок.

Накриваємо деко плівкою або рушником і залишаємо заготовки на 20 хвилин.

Потім, змащуємо заготовки булочок збитим яйцем.

Відправляємо деко в розігріту до 180 ° C духовку, на 20-30 хвилин.

Булочки з сирною начинкою готові.Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь