Крем «Пломбір» ніжний і повітряний

Крем «Пломбір» - рецепт приготування Крем для торта

Цей крем по праву вважається універсальним і ви можете використовувати його для найрізноманітніших десертів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;
  • коньяк – 1 ст.л;
  • масло вершкове – 250 г;
  • цукор – 120 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – щіпка;
  • борошно – 2 ст.л;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування крему «Пломбір»

Всі продукти повинні бути кімнатної температури, масло вершкове – розм’якшене.

З’єднуємо молоко (100 мл) і яйця, перемішуємо.

Борошно просіваємо і всипаємо в яєчно – молочну суміш, перемішуємо до однорідності.

Змішуємо решту молока і цукор, нагріваємо до теплого стану і вливаємо масу з яєць, молока і борошна. Постійно перемішуючи, варимо масу до густого стану. Охолоджуємо.

З’єднуємо вершкове масло з ваніліном і збиваємо до пишності і частинами додаємо крем, збиваємо до однорідності. В самому кінці вливаємо коньяк.

Порада: щоб крем вийшов дуже ніжним, заварний крем і масло, повинні бути однієї температури. Після того, як ви приготуєте крем, поставте його на 1 – 2 години в холодильник, тоді він буде прекрасно тримати форму при формуванні торта.

Цей крем – основа для вашої фантазії, в нього можна додати какао і вийде шоколадний крем, подрібнені в дрібну крихту горіхи – буде горіховий крем, цедру лимона – лимонний, пюре ягідне – ягідний або кавовий.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар