Від цих булочок взагалі нереально відірватися. Вони м’які, як пух, ароматні і просто божественно смачні. Ці сердечка з дріжджового тіста, з хрусткою цукровою скоринкою і ніжною м’якушкою стануть вашими улюбленцями. Незвичайний запах здоби і ванілі по всій кухні. Повірте, ваші рідні не дочекаються, поки випічка охолоне. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні інгредієнти
Для опари
- 300 мл теплого молока
- 8 гр сухих дріжджів
- 60 гр цукру
- 100 гр борошна
Для тіста
- 550-650 гр борошна
- 1 чайна ложка солі
- 80 мл соняшникової олії
- 2 яйця
Додатково
- 100 гр цукру
- 50 гр розтопленого вершкового масла
- 1 пакетик ваніліну
- 3 столові ложки молока для змащування
В першу чергу беремося за приготування опари. Для цього в окрему ємність відправляємо тепле молоко. Додаємо дріжджі і цукор. Добре перемішуємо.
Потім додаємо борошно і знову перемішуємо. Накриваємо ємність харчовою плівкою і поміщаємо в тепле місце на 20 хвилин.
Після закінчення потрібного часу з’явиться шапка на опарі. Розміщуємо її тепер розтоплюватися в духовку при 35 градусах.
Беремося за приготування тіста. Для цього в окрему ємність відправляємо яйця і олію. Вінцем добре перемішуємо і переливаємо до опари. Додаємо сіль і перемішуємо.
Після чого просіюємо сюди борошно і замішуємо тісто. Перекладаємо його в глибоку ємність, попередньо змащену маслом.
Накриваємо рушником і поміщаємо в тепле місце на 60 хвилин.
Після закінчення потрібного часу вимішуємо ще раз тісто і ділимо на дві частини. Кожну з них розкачуємо в ковбаску і ділимо на 8 частин.
Потім формуємо кульки. В результаті у нас повинно вийти 16 шт. Накриваємо їх плівкою і залишаємо «відпочити» на 10 хвилин.
Тепер розтоплюємо вершкове масло. В окремій ємності об’єднуємо цукор і ванілін. Перемішуємо.
Після чого розкачуємо кожну кульку в прямокутник. Змащуємо його вершковим маслом і злегка присипаємо цукровою сумішшю. Тепер звертаємо його в рулет і з’єднуємо краї.
Потім потрібно заготовку скласти навпіл і з’єднати кінці.
Кладемо на бік і розрізаємо збоку. При цьому доходити до краю не треба.
Після чого заготовку потрібно розгорнути і підрівняти краї.
Розміщуємо заготовки на деку, попередньо застеленому пергаментним папером. Залишаємо їх на 20 хвилин.
Після закінчення потрібного часу змащуємо поверхню молоком і присипаємо цукровою сумішшю.
Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.