Класичні цукрові булочки: від них неможливо відірватися

Булочки

Від цих булочок взагалі нереально відірватися. Вони м’які, як пух, ароматні і просто божественно смачні. Ці сердечка з дріжджового тіста, з хрусткою цукровою скоринкою і ніжною м’якушкою стануть вашими улюбленцями. Незвичайний запах здоби і ванілі по всій кухні. Повірте, ваші рідні не дочекаються, поки випічка охолоне. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

Для опари

  • 300 мл теплого молока
  • 8 гр сухих дріжджів
  • 60 гр цукру
  • 100 гр борошна

Для тіста

  • 550-650 гр борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 80 мл соняшникової олії
  • 2 яйця

Додатково

  • 100 гр цукру
  • 50 гр розтопленого вершкового масла
  • 1 пакетик ваніліну
  • 3 столові ложки молока для змащування

В першу чергу беремося за приготування опари. Для цього в окрему ємність відправляємо тепле молоко. Додаємо дріжджі і цукор. Добре перемішуємо.

Потім додаємо борошно і знову перемішуємо. Накриваємо ємність харчовою плівкою і поміщаємо в тепле місце на 20 хвилин.

Після закінчення потрібного часу з’явиться шапка на опарі. Розміщуємо її тепер розтоплюватися в духовку при 35 градусах.

Беремося за приготування тіста. Для цього в окрему ємність відправляємо яйця і олію. Вінцем добре перемішуємо і переливаємо до опари. Додаємо сіль і перемішуємо.

Після чого просіюємо сюди борошно і замішуємо тісто. Перекладаємо його в глибоку ємність, попередньо змащену маслом.

Накриваємо рушником і поміщаємо в тепле місце на 60 хвилин.

Після закінчення потрібного часу вимішуємо ще раз тісто і ділимо на дві частини. Кожну з них розкачуємо в ковбаску і ділимо на 8 частин.

Потім формуємо кульки. В результаті у нас повинно вийти 16 шт. Накриваємо їх плівкою і залишаємо «відпочити» на 10 хвилин.

Тепер розтоплюємо вершкове масло. В окремій ємності об’єднуємо цукор і ванілін. Перемішуємо.

Після чого розкачуємо кожну кульку в прямокутник. Змащуємо його вершковим маслом і злегка присипаємо цукровою сумішшю. Тепер звертаємо його в рулет і з’єднуємо краї.

Потім потрібно заготовку скласти навпіл і з’єднати кінці.

Кладемо на бік і розрізаємо збоку. При цьому доходити до краю не треба.

Після чого заготовку потрібно розгорнути і підрівняти краї.

Розміщуємо заготовки на деку, попередньо застеленому пергаментним папером. Залишаємо їх на 20 хвилин.

Після закінчення потрібного часу змащуємо поверхню молоком і присипаємо цукровою сумішшю.

Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар