Дуже смачний торт “Шоколадний каприз” без яєць і без молочних продуктів

Пісні страви

М’який, що не вимагає просочення, в міру солодкий пісний шоколадний торт. Готується торт досить швидко і легко.

Торт прекрасно підійде, як для домашнього чаювання, так і для зустрічі гостей.

Необхідні продукти:

  • 160 грам – кокосове молоко
  • 200 грам – вода
  • 60 грам – соняшникова олія (7 ст. ложок)
  • 160 грам – цукор (8 ст. Ложок)
  • 200 грам – пшеничне борошно (10 ст. ложок)
  • 40 грам – какао (4 ст. Ложки)
  • 10 грам – розпушувач для тіста (2 ч. ложки)
  • 1/2 ч. ложки – сіль

Крем

  • 390 грам – кокосове молоко
  • 150 грам – цукор (7,5 ст. ложок)
  • 50 грам – кукурудзяний крохмаль (3 ст. ложки)
  • 65 грам – чорний шоколад з вмістом какао 70%
  • 250 грам – кокосові вершки

Якщо кукурудзяного крохмалю немає, його краще замінити пшеничним борошном.

Посипання

  • 35 грам – чорний шоколад з вмістом какао 70%

Інгредієнти розраховані на торт розміром 19 х 15 см, висотою 7 см, вагою 1530 грам.

Як приготувати торт “Шоколадний каприз”

У миску просіваємо 200 грам або 10 ст. ложок пшеничного борошна, 40 грам або 4 ст. ложки какао.

Додаємо 160 грам або 8 ст. ложок цукру, 10 грам або 2 ч. ложки розпушувача для тіста, 1/2 ч. ложки солі. Перемішуємо.

У суху суміш виливаємо 60 грам або 7 ст. ложок олії.

Додаємо кокосове молоко розведене водою, в загальній масі треба, щоб вийшло 360 грам рідини.

У мене ця рідина складається з 160 грам кокосового молока і 200 грам води. Перемішуємо до однорідного стану.

Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів

Тісто виходить рідким, воно таке і має бути. Виливаємо тісто на деко застелене папером для випічки.

Рівномірно розрівнюємо по всій поверхні. Розмір мого дека 39 на 32 см.

Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів

Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 12 – 15 хвилин.

Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, проколюємо, якщо вона виходить сухою, значить корж готовий, пересушувати його не треба.

Відразу вирівнюємо, і обрізаємо корж з усіх боків по краю.

Обрізки прибираємо, їх можна при бажанні подрібнити, і посипати ними боки і верх торта. Або просто з’їсти, вони смачні і самі по собі.

Ділимо корж на 4 рівні частини, і даємо охолонути.

Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів

Приготуємо шоколадний крем на заварній основі.

Рецепт можна прочитати в статті – Шоколадний крем без яєць. Без молочних продуктів. Для тортів, тістечок

Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів

Збираємо шоколадний торт.

Викладаємо перший корж на тарілку. Встановлюємо роз’ємну форму з ацетатною плівкою.

Ділимо крем візуально на 4 частини. Викладаємо на нижній корж 1/4 частина крему.

Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів

Рівномірно розрівнюємо. Посипаємо крем подрібненим чорним шоколадом з вмістом какао 70%.

Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів

Накриваємо другим коржем. Злегка придавлюємо, покриваємо кремом.

Посипаємо подрібненим шоколадом і таким чином продовжуємо формувати весь торт.

Накриваємо третім коржем, покриваємо кремом, посипаємо подрібненим шоколадом.

Накриваємо четвертим коржем, покриваємо кремом, крем розрівнюємо.

Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів

Накриваємо торт харчовою плівкою, і прибираємо в холодильник мінімум на 5-6 години, я зазвичай прибираю на ніч.

Готовий торт дістаємо з холодильника, і прикрашаємо за своїм бажанням.

Я посипаю подрібненим шоколадом. Смачного!

Дуже смачний торт "Шоколадний каприз" без яєць і без молочних продуктів

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар