Шоколадний торт Рижанка: ніжний, м’який, просочений. Просто та швидко готується

Шоколадні торти

Ніжний, м’який, просочений і пухнастий, шоколадний торт ідеально виглядатиме на святковому столі.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 180 г;
  • какао, 5 ст. л;
  • цукор, 7 ст. л;
  • сіль дрібку;
  • сода, 1,5 ч.л;
  • молоко тепле, 220 г;
  • олія соняшникова, 9 ст.л;
  • оцет 1 ст.л
  • яйця, 3 шт.

Для приготування крему необхідно:

  • чорний шоколад, 120 г;
  • цукрова пудра, 6 ст.л;
  • какао, 3 ст. л;
  • жирна сметана або йогурт, 500 г;
  • к0ньяк або бренд1 за смаком та бажанням.

Процес приготування торта Рижанка

Змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, сіль та цукор, соду.

Вливаємо в масу тепле молоко, олію і вбиваємо яйця. Добре вимішуємо тісто і вливаємо оцет або лимонний сік. Маса повинна бути густою, але стікаючою з ложки.

Ділимо тісто на 2 частини і розливаємо по двома формами, заздалегідь застеленим пергаментом.

Випікаємо при 180 градусах близько 12 хвилин.

Можна просто випікати прямокутні коржі, тільки доведеться їх розрізати і рівняти краї.

Збиваємо охолоджену сметану з пудрою, всипаємо какао і збиваємо.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо боки, поливаємо глазур’ю з розтопленого шоколаду та прикрашаємо за смаком.

Відправляємо торт у холодильник на 6 – 8 годин.

Торт виходить дуже ніжний, просочений, ароматний і шоколадний.

Шоколадний торт Рижанка: ніжний, м'який, просочений. Просто та швидко готується

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар