Шоколадний торт зі сметанним кремом

Шоколадні торти

Сьогодні для вас я приготувала шоколадний торт на сметанному кремі. Торт готується зі звичайних інгредієнтів і виходить ніжний.

Необхідні продукти:

  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 300 г
  • Сіль – 1/3 ч.л
  • Сода – 1,5 ч.л.
  • Соняшникова олія – 60 мл
  • Ванілін – 1 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Молоко – 280 мл
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Борошно – 250 г
  • Какао – 50 г

Для крему:

  • Сметана 25% – 400 г
  • Цукор – 60 г
  • Ванілін – 0,5 г

Як приготувати шоколадний торт

У глибоку миску вбиваємо два яйця, всипаємо сіль, ванілін, 1,5 чайної ложки соди, 60 мл олії і 300 грам цукру, збиваємо вінчиком або міксером.

Додаємо 60 грам м’якого вершкового масла, вливаємо 280 мл молока кімнатної температури, перемішати. У 250 грам борошна всипаємо 50 грам какао, перемішати і просіяти через сито в загальну масу. Перемішуємо до отримання однорідної гладкої маси, в кінці додаємо 1 столову ложку лимонного соку і ще раз перемішати.

Форму діаметром 22 см, дно і боки змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто, прокручуємо форму і відправляємо випікатися при температурі 170 градусів 1 годину.

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Готовому бісквіту дам повністю охолонути і приготуємо крем. У 400 грам сметани всипаємо 60 грам цукру і ванілін, збиваємо міксером протягом 5 хвилин, поки крем не загусне.

Готовий бісквіт розрізаємо на 3 частини, верх бісквіта піде на крихту. Викладаємо перший корж на тарілку і промазуємо добре кремом. Теж саме робимо з другим і третім коржем. Верх і боки торта теж промазуємо кремом.

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Залишаємо торт при кімнатній температурі на 30 хвилин. Так як бісквіт сам по собі вологий, я верх бісквіта подрібнила на дрібній тертці, до отримання дрібної крихти.

Обсипаємо крихтою боки і верх торта.

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Торт готовий, нарізаємо і відразу подаємо до столу, торт дуже ніжний і смачний. Готуватися легко і швидко!

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар