Для приготування цього торта потрібна звичайна 200 грамова склянка і трошки любові. Торт виходить дуже смачним і ароматним. А завдяки ніжному сметанному крему він має чудовий вершковий смак. Готується торт дуже швидко. Спробуйте обов’язково!
Продукти:
Тісто
- Кефір – 1 склянка.
- Цукор – 1 склянка.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 склянка.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – дрібка.
- Соняшникова олія – 3 ст.л.
- Какао – 1 ст.л.
- Вершкове масло для форми.
Крем
- Сметана густа – 400 гр.
- Цукрова пудра – 4 ст.л.
Як приготувати торт Три склянки:
У невелику миску розбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль і все добре перемішуємо.
Додаємо олію і знову все перемішуємо.
В окрему миску наливаємо одну склянку кефіру, додаємо соду і все перемішуємо.
Як тільки в кефірі з’являться бульбашки, виливаємо кефір в нашу яєчну суміш і перемішуємо всі інгредієнти віночком.
В отриману суміш просіюємо 1 склянку борошна і 1 ст.л. какао.
Перемішуємо до розчинення грудочок.
Роз’ємну форму застеляємо пергаментним папером, змащуємо краї форми вершковим маслом і виливаємо в неї отриману шоколадну суміш.
Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку, на 40-45 хвилин.
Випечений корж виймаємо з форми і даємо йому охолонути.
Тим часом приготуємо крем.
У маленьку миску викладаємо густу сметану і додаємо цукрову пудру.
Все добре перемішуємо. Крем готовий.
У випеченого шоколадного коржа трохи зрізаємо верхівку, подрібнюємо її в блендері до стану дрібної крихти.
Розрізаємо корж на дві рівні половини.
Добре промазуємо одну половину коржа кремом.
Зверху викладаємо другий корж і також промазуємо весь торт і його боки кремом.
Посипаємо зверху подрібненою крихтою і прибираємо торт в холодильник на кілька годин щоб він просочився. Смачного!