Торт Три склянки: смачний і простий в приготуванні

Шоколадні торти

Для приготування цього торта потрібна звичайна 200 грамова склянка і трошки любові. Торт виходить дуже смачним і ароматним. А завдяки ніжному сметанному крему він має чудовий вершковий смак. Готується торт дуже швидко. Спробуйте обов’язково!

Продукти:

Тісто

  • Кефір – 1 склянка.
  • Цукор – 1 склянка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 склянка.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – дрібка.
  • Соняшникова олія – 3 ст.л.
  • Какао – 1 ст.л.
  • Вершкове масло для форми.

Крем

  • Сметана густа – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 4 ст.л.

Як приготувати торт Три склянки:

У невелику миску розбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль і все добре перемішуємо.

Додаємо олію і знову все перемішуємо.

В окрему миску наливаємо одну склянку кефіру, додаємо соду і все перемішуємо.

Як тільки в кефірі з’являться бульбашки, виливаємо кефір в нашу яєчну суміш і перемішуємо всі інгредієнти віночком.

В отриману суміш просіюємо 1 склянку борошна і 1 ст.л. какао.

Перемішуємо до розчинення грудочок.

Роз’ємну форму застеляємо пергаментним папером, змащуємо краї форми вершковим маслом і виливаємо в неї отриману шоколадну суміш.

Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку, на 40-45 хвилин.

Випечений корж виймаємо з форми і даємо йому охолонути.

Тим часом приготуємо крем.

У маленьку миску викладаємо густу сметану і додаємо цукрову пудру.

Все добре перемішуємо. Крем готовий.

У випеченого шоколадного коржа трохи зрізаємо верхівку, подрібнюємо її в блендері до стану дрібної крихти.

Розрізаємо корж на дві рівні половини.

Добре промазуємо одну половину коржа кремом.

Зверху викладаємо другий корж і також промазуємо весь торт і його боки кремом.

Посипаємо зверху подрібненою крихтою і прибираємо торт в холодильник на кілька годин щоб він просочився. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар