Дуже смачні цукрові булочки

Булочки

Ця цукрова випічка напевно багатьом знайома з дитинства. За цим рецептом булочки виходять неймовірно ніжними, повітряними, з насиченим вершковим ароматом і смаком. Приготувати їх не так швидко, як хотілося б, але їх смак вартий витрачених зусиль, повірте. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

  • 300 гр борошна
  • 70 гр цукрового піску
  • 70 гр вершкового масла
  • дрібка солі
  • 7,5 гр дріжджів
  • 130 мл молока
  • 1 яйце
  • 70 мл соняшникової олії

В першу чергу розводимо дріжджі в невеликій кількості води.

Потім підігріваємо 100 мл молока і змішуємо з дріжджами. Також додаємо частину просіяного борошна і добре перемішуємо.

Після чого присипаємо поверхню опари борошном і накриваємо ємність кришкою. Залишаємо в теплому місці на 3 години.

Після закінчення потрібного часу, решту молока з’єднуємо з сіллю, цукровим піском і яйцем. Добре все перемішуємо і об’єднуємо з підготовленою опарою. Додаємо борошно, яке залишилася.

По закінченню додаємо соняшникову олію і продовжуємо замішувати тісто. Воно повинно вийти м’яким і атласним. Накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці на пару годин.

Для того, щоб отримати гарну і пористу м’якушку, з тіста потрібно «виганяти» вуглекислий газ. Тому за цей час нам треба кілька разів обім’яти тісто.

Після закінчення потрібного часу ділимо його на маленькі кульки. Кожну з них вмочаємо в розтопленому вершковому маслі. Після чого присипаємо цукровим піском і укладаємо на деко, попередньо змащеним вершковим маслом.

Відстань між заготовками повинна бути 8-10 см. Після чого залишаємо ще на 30-40 хвилин настоятися.

Потім поміщаємо в духовку, розігріту до 230-240 градусів, на 5 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.

Після закінчення потрібного часу готові булочки потрібно накрити рушником і залишити на деякий час «відпочити». Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь