Домашні шпроти, смачно і просто

Домашні шпроти, рецепт приготування Закуски

Шпроти в домашніх умовах – не тільки смачна, але і проста в приготуванні страва. Такі обов’язково сподобаються кожному у вашій родині. Виходять ситними, ароматними і неймовірно смачними. Шпроти чудово підійдуть для перекусу вдома або на роботі, а ще їх можна брати з собою в дорогу або на природу.

Необхідні продукти

  • 2 кілограми риби салаки
  • 700 мілілітрів води
  • 200 мілілітрів рослинної олії
  • 3 чайних пакетика
  • 4 столові ложки солі
  • 3 лаврові листки
  • 25 штук перцю горошком
  • цибульне лушпиння

Покроковий процес приготування домашніх шпротів

У невелику каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист, перець горошком і лушпиння цибулі. Все ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Варимо суміш 4 хвилини на повільному вогні.

Через відведений час в масу додаємо чай і сіль, перемішуємо і накриваємо кришкою. У такому вигляді залишаємо на кілька хвилин.

Рибку чистимо від голови і нутрощів.

У каструлю укладаємо рибку спинкою вгору. Зверху заливаємо процідженим маринадом, вливаємо олію і ставимо на плиту. Рибку доводимо до кипіння і варимо на малому вогні протягом 2 годин.

Готові шпроти охолоджуємо і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар