Чудові булочки з горіховою начинкою

Булочки з горіховою начинкою - відмінний рецепт Булочки

Моя сім’я від такої випічки просто в захваті. Від одного аромату вже «течуть слинки». Булочки виходять дуже м’якими, повітряними і такими апетитними, що від них просто складно відірватися. Повірте, ця смакота стане вашим фаворитом. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

  • 500 гр борошна
  • 75 гр цукрового піску
  • 1-2 щіпки солі
  • 20-22 гр свіжих дріжджів
  • 250 мл молока
  • 75 гр вершкового масла
  • 2 столові ложки рафінованої олії
  • 1 яйце
  • 200 гр горіхів в начинку
  • 100 гр цукрового піску в начинку
  • 50 гр вершкового масла в начинку
  • кориця на смак
  • ванільний цукор за смаком
  • жовток для змазування булочок

Покроковий процес приготування булочок

В першу чергу підігріваємо трохи молоко і відправляємо в нього дріжджі, цукровий пісок і сіль. Добре перемішуємо.

Потім додаємо яйце, топлене вершкове масло і вливаємо рослинну олію. Знову все добре перемішуємо.

Після чого невеликими порціями сипем борошно, попередньо просіяне, а також додаємо ванільний цукор. Замішуємо тісто.

Тепер формуємо з нього кулю і укладаємо в глибоку ємність. Накриваємо чистою серветкою і ставимо в тепле місце на пару годин.

Потім беремося за приготування горіхової начинки. Для цього очищаємо волоські горіхи і обсмажуємо їх на сухій сковороді до появи приємного запаху.

Після чого відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо. Об’єднуємо з вершковим розм’якшеним маслом, цукровим піском і корицею. Добре перемішуємо.

Після закінчення потрібного часу перекладаємо тісто на робочу поверхню, попередньо присипану борошном. Розкачуємо його в прямокутник і покриваємо горіховою начинкою. При цьому потрібно горіхи трохи придавити в тісто.

Потім третину тіста кладемо до середини. Після чого накриваємо рештою тіста і гострим ножем нарізаємо заготовку невеликими шматочками.

Кожну перекручуємо пару раз і поміщаємо на деко, попередньо змащене маслом.

Трохи збиваємо жовток і змащуємо ним поверхню булочок. Залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.

Після закінчення потрібного часу відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 200 °, на 20-25 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар