Моя сім’я від такої випічки просто в захваті. Від одного аромату вже «течуть слинки». Булочки виходять дуже м’якими, повітряними і такими апетитними, що від них просто складно відірватися. Повірте, ця смакота стане вашим фаворитом. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні інгредієнти
- 500 гр борошна
- 75 гр цукрового піску
- 1-2 щіпки солі
- 20-22 гр свіжих дріжджів
- 250 мл молока
- 75 гр вершкового масла
- 2 столові ложки рафінованої олії
- 1 яйце
- 200 гр горіхів в начинку
- 100 гр цукрового піску в начинку
- 50 гр вершкового масла в начинку
- кориця на смак
- ванільний цукор за смаком
- жовток для змазування булочок
Покроковий процес приготування булочок
В першу чергу підігріваємо трохи молоко і відправляємо в нього дріжджі, цукровий пісок і сіль. Добре перемішуємо.
Потім додаємо яйце, топлене вершкове масло і вливаємо рослинну олію. Знову все добре перемішуємо.
Після чого невеликими порціями сипем борошно, попередньо просіяне, а також додаємо ванільний цукор. Замішуємо тісто.
Тепер формуємо з нього кулю і укладаємо в глибоку ємність. Накриваємо чистою серветкою і ставимо в тепле місце на пару годин.
Потім беремося за приготування горіхової начинки. Для цього очищаємо волоські горіхи і обсмажуємо їх на сухій сковороді до появи приємного запаху.
Після чого відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо. Об’єднуємо з вершковим розм’якшеним маслом, цукровим піском і корицею. Добре перемішуємо.
Після закінчення потрібного часу перекладаємо тісто на робочу поверхню, попередньо присипану борошном. Розкачуємо його в прямокутник і покриваємо горіховою начинкою. При цьому потрібно горіхи трохи придавити в тісто.
Потім третину тіста кладемо до середини. Після чого накриваємо рештою тіста і гострим ножем нарізаємо заготовку невеликими шматочками.
Кожну перекручуємо пару раз і поміщаємо на деко, попередньо змащене маслом.
Трохи збиваємо жовток і змащуємо ним поверхню булочок. Залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.
Після закінчення потрібного часу відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 200 °, на 20-25 хвилин.