Чебуреки з сиром – ситні, хрусткі і дуже смачні

Чебуреки з сиром - рецепт приготування Гарячі закуски

Чебуреки з сиром – це дуже ситна закуска, яку можна приготувати досить швидко, так як тісто замішується звичайне, а не дріжджове.

Твердий сир для приготування страви можна купити той, який вам найбільше подобається. Головне – не купуйте сирний продукт, інакше чебуреки вийдуть не дуже смачними, а сир всередині просто напросто не розплавиться. Тісто для чебуреків замішується на воді, проте, можна її замінити молоком, хоча на смак готової хрусткої смакоти це особливо впливати не буде.

Інгредієнти:

  • Вода – 0,5 ст.
  • Твердий сир – 100 г.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 дрібка.
  • Борошно – 2-2,5 ст.

Як приготувати чебуреки з сиром:

1. У миску влийте воду, додайте сіль і цукор. Перемішайте все віночком або ж звичайною ложкою.

2. Потім поступово додайте просіяне борошно.

3. Замісіть тісто. Воно вийде трохи липким.

4. Залиште його на 15 хвилин. За цей час в тісті утворюється клейковина, і вона стане більш еластичною і не таким липкою. Викладіть готове тісто на силіконовий килимок або ж стіл, який змастіть обов’язково соняшниковою олією.

5. Розкачайте тісто в ковбаску. Наріжте його на однакові шматочки за допомогою ножа або спеціального пластикового пристосування для нарізки тіста.

6. Кожен з них дуже тонко розкачайте качалкою. Тісто має просвічуватися.

7. У центр викладіть натертий на грубій терці твердий сир. Можете його натерти і на дрібній тертці, це не має особливого значення.

8. Складіть навпіл корж. Скріпіть краї. Можна краї придавити ще додатково звичайною виделкою.

9. Тепер дуже добре на сковороді розігрійте олію рослинне. Викладіть підготовлені чебуреки. Смажте їх на помірному вогні до красивої і золотистої скоринки з двох сторін. За часом смаження займає не більше 2-3 хвилин. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь