Такі булочки готуються просто і відносно швидко. Ця випічка виходить дуже смачною і повітряною. Тісто виходить ніжним, а часникова заправка доповнює смак. Такі булочки підходять до будь-якого супу і м’ясних страв.
Необхідні продукти:
- 800 гр. борошна
- 350 мл. води
- 3-4 яйця
- 80 мл. соняшникової олії
- 10 гр. дріжджів
- 1 чайн.л цукру
- 1 чайн.л солі
Часникова заправка:
- 7 зубчиків часнику
- 3 стол.л соняшникової олії
Як приготувати часникові булочки
1. У миску вливаємо теплу воду і викладаємо дріжджі з ложкою цукру.
2. Гарненько перемішуємо до розчинення дріжджів. Залишаємо на 10-15 хвилин.
3. Далі в окремий посуд висипаємо борошно, сіль і вливаємо яйця.
4. Потім вливаємо вже готову дріжджову суміш і ретельно перемішуємо.
5. Починаємо вимішувати тісто, періодично досипляючи борошно.
6. Вимішуємо тісто близько 7-10 хвилин і вливаємо олію. Гарненько перемішуємо.
7. Накриваємо миску з тістом плівкою і прибираємо на 10-20 хвилин настоюватися.
8. Після закінчення цього часу, на присипану борошном стільницю викладаємо тісто.
9. Тісто ще раз вимішуємо і ділимо на 16-20 частин.
10. Формуємо кульки з тіста.
11. Форму випічки змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
12. Викладаємо заготовки на дно форми щільно один до одного.
13. Накриваємо форму випічки рушником і залишаємо на 20 хвилин на столі.
14. Запікаємо в духовці при 180 градусах, близько 30 хвилин.
15. Готуємо заправку: в миску викладаємо пропущений через давилку часник.
16. Потім вливаємо 3 столові ложки олії.
17. Гарненько перемішуємо.
18. Викладаємо готову заправку поверх булочок, посипаємо зеленню і можна подавати!