Домашні булочки за цим рецептом я печу дуже часто, виходять сирні булочки дуже повітряними, м’якими і ніжними.
Готую різну випічку і точно можу сказати, що це саме м’яке в роботі тісто і повітряне, як пух. Навіть якщо ви ніколи не готували дріжджове тісто, за цим рецептом воно у вас вийде на 100%. Приготуйте на сніданок смачні сирні булочки за цим рецептом! Від аромату, які розносять по будинку при випічці, ваші рідні самі потягнуться на кухню. Булочки з сирного тіста – ніжні, повітряні і дуже-дуже смачні.
Інгредієнти
Тісто для булочок
- Молоко – 300 мл.
- Борошно – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Куркума – 1/3 чайної ложки.
- Цукор – 6 ст.л.
- Дріжджі сухі – 5-7 гр.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Начинка для булочок
- Сир – 300 гр.
- Цукор – 3-4 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Ізюм – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Як приготувати булочки з сирною начинкою
Готуємо тісто. У тепле молоко висипаємо дріжджі, цукор, борошно. Перемішуємо і даємо постояти 20 хвилин.
В окрему миску розбиваємо яйце, насипаємо звичайний цукор і ванільний цукор, а також додаємо куркуму, вершкове масло і сіль. Перемішуємо, після чого виливаємо дріжджі і ще раз перемішуємо.
Туди ж просіюємо борошно і знову перемішуємо. Перемішуємо ложкою, чимось накриваємо і прибираємо в тепле місце на 30 хвилин (можна в розігріту духовку до 30 градусів).
Готуємо начинку. У сир розбиваємо яйце, додаємо ізюм (промитий), звичайний і ванільний цукор. Перемішуємо.
Далі працюємо з тістом. Посипаємо поверхню борошном і вимішуємо тісто, якщо тісто прилипає можна підсипати трохи борошна.
Потім розкачуємо і формуємо булочки з начинкою.
Булочки залишаємо на 40 хвилин. Змащуємо теплим молоком або збитим яйцем, так вони будуть засмаглі.
Булочки відправляємо в розігріту духовку (до 170 градусів) на 20 хвилин, і ще 5 хвилин даємо постояти у вимкненій духовці. Теплі булочки змащуємо вершковим маслом (тонким шаром).