Булочки-кишеньки: для перекусу або в школу

Булочки-кишеньки, рецепт приготування Булочки

Прекрасні булочки з ніжним тістом і дуже смачною начинкою. Вони чудово підійдуть для перекусу на роботі або в дорозі. Їх можна брати з собою на пікнік або давати дітям до школи. Булочки виходять просто дивовижними і прості в приготуванні.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 320 грам пшеничного борошна
  • 5 грам пресованих дріжджів
  • 1 куряче яйце
  • 180 мілілітрів теплого молока
  • 1 столова ложка цукру
  • дрібка солі
  • 20 грам вершкового масла

Для начинки

  • 2 ковбаски
  • 2 відварені картоплини
  • 100 грам шинки
  • 100 грам сиру
  • трохи солодкого перцю
  • жовток

Покроковий процес приготування булочок

У миску просіваємо борошно, робимо поглиблення і вливаємо молоко, додаємо цукор і сіль. Туди ж кладемо дріжджі і трохи перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на 5-7 хвилин. Потім вбиваємо куряче яйце і перемішуємо. Акуратно замішуємо тісто і додаємо вершкове масло, вимішуємо тісто ще кілька хвилин.

Прибираємо готове тісто в миску, накриваємо плівкою і залишаємо на 40-60 хвилин. Приготуємо начинку.

Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками, кладемо на сковороду і обсмажуємо до золотистості.

Солодкий перець, ковбаску і шинку нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо до обсмаженої цибулі, перемішуємо і прогріваємо 2-3 хвилини.

Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиком, додаємо до обсмажених препаратів. Все перемішуємо, додаємо сіль і перець за смаком, а потім знімаємо з вогню.

Тісто обминаємо і ділимо на 10 кульок. У остиглу начинку додаємо сир і перемішуємо.

Розкачуємо кульку в коржик, кладемо начинку і звертаємо її в кишеню. Таким чином робимо всі кишеньки.

Перекладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером і залишаємо на 5-7 хвилин. А потім змащуємо зверху жовтком.

Заготівлю відправляємо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. А потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар