Борщ з телятиною

Смачний борщ з телятиною - рецепт приготування Борщ

Один з найсмачніших борщів, які мені довелося спробувати був приготований на бульйоні з телячих ребер. Тепер я поспішаю поділитися рецептом з вами. Приготований по даному рецепту суп має яскравий насичений колір і приємний смак.

Отже, для приготування борщу з телятиною, нам знадобиться… Всі інгредієнти вказані з розрахунку на 3 літри води.

Складові

  • 1 кг телячих ребер;
  • 2 великих буряка;
  • 1/2 невеликої капустини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 3 картоплини;
  • 2 ст.л лимонного соку;
  • 2 ст.л томатної пасти;
  • зелень петрушки і кропу;
  • 1 ч.л цукру;
  • 1 ч.л паприки;
  • сіль, перець за смаком.

Покроковий рецепт борща з телятиною

Телячі реберця вимити, відокремити зайві плівочки і уклавши в каструлю залити 3-ма літрами води. Каструлю поставити на вогонь і довести до кипіння, зняти піну. Варити 1,5 години. Після цього витягти реберця і відокремити м’ясо від кісток.

Капусту нашаткувати товщиною близько 5 мм. Картоплю порізати брусочками середнього розміру. Покласти картоплю і капусту в м’ясний бульйон і варити близько 20 хвилин.

Буряк і моркву натерти на середній тертці. Нарізати ріпчасту цибулю і помідор. У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю, потім додати буряк з морквою і томатну пасту, перемішати і тушкувати під кришкою приблизно 15 хвилин.

Буряк з морквою скропити соком лимона, додати 1 чайну ложку цукру і перемішати.

Готову овочеву суміш викласти в м’ясний бульйон, туди ж відправити м’ясо, зрізане з ребер, посолити і поперчити за смаком. Також додати дрібно посічену зелень і прогріти суп протягом 5-7 хвилин.

Подавати борщ з телятини, заправивши його сметаною. Також він відмінно поєднується з часником і свіжою зеленню.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар