Борщ з куркою

Класичний борщ з куркою - рецепт приготування Борщ

Класичний рецепт приготування борща з куркою. Готується просто, м’ясо можна брати будь-яке. Цього разу варимо борщ з курячим стегном.

Борщ – напевно, один з найбільш популярних супів в будь-якій сім’ї, і моя – не виняток. З куркою, зі свининою, з яловичиною – він однаково смачний. Сьогодні будемо готувати найшвидший борщ – з куркою. Для приготування класичного борщу з куркою візьміть необхідні продукти. Овочі потрібно помити, почистити.

Складові

  • Капуста – 200 г
  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куряче стегно – 150 г
  • Селера – 1 черешок
  • Часник – 1 шт.
  • Томатний соус – 3-4 ст.л.
  • Зелень – 0,5 пучка
  • Оцет білий винний – 2-3 ст.л.
  • Сіль морська – за смаком
  • Перець ч.м. – за смаком
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

Покроковий рецепт борща з куркою

З курячого стегна зняти шкіру, нарізати невеликими шматочками, залити водою і поставити варитися на 15 хвилин. Після закипання зняти піну.

Поки курка вариться, приготуємо зажарку. Нарізати дрібними кубиками цибулю, обсмажити на олії до прозорості.

Додати натерту на великій тертці моркву, обсмажити ще 3-4 хвилини.

Слідом додаємо натертий буряк, обсмажуємо все разом хвилин 5.

Додати улюблений томатний соус і трохи води, перемішати, готувати зажарку близько 10 хвилин.

Готову овочеву зажарку можна злегка посолити.

В цей час курка повинна зваритися, додаємо до неї нарізану грубо картоплю, варити 10 хвилин.

Слідом додати нарізану селеру, варити все разом ще 5 хвилин.

Шаткуємо дрібно молоду капусту.

Додати зажарку і капусту одночасно в борщ. Посолити, поперчити, додати лавровий лист і роздавлений зубчик часнику. Коли закипить, зняти піну, додати білий винний оцет для смаку і кольору буряка, також додати цукор для балансу смаку. Накрити кришкою і варити 10 хвилин на тихому вогні. Капуста повинна залишитися хрусткою.

Додаємо зажарку в борщ

Додати посічену зелень і потримати борщ на вогні ще 1 хвилину. Вимкнути плиту і дати настоятися борщу мінімум 20 хвилин.

Подавати класичний борщ з куркою найсмачніше зі сметаною і нарізаною свіжою зеленню.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар