Настали спекотні дні: смачний холодний борщ освіжить і подарує яскраві моменти в будь-який спеку. Цей рецепт переходить в нашій родині від матері до дочки: його готувала і мама, і бабуся, а тепер і моя старша дочка.
Склад продуктів
- три зварених до готовності буряка;
- 300 грам свіжих огірків;
- чотири зварених круто яйця;
- великий пучок кропу;
- великий пучок зеленої цибулі;
- один літр кефіру будь-якої жирності;
- один літр газованої води;
- 40 мілілітрів лимонного соку (або за смаком);
- дві столові ложки готової гірчиці;
- одна столова ложка цукрового піску;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Смачний холодний борщ: покроковий процес приготування
Невеликий буряк промиваємо, відрізаємо хвостики і перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою, додаємо одну столову ложку цукрового піску і дві столові ложки лимонного соку (або оцту). Після закипання варимо на невеликому вогні до готовності, під закритою кришкою.
В цей же час ставимо варити курячі яйця, кип’ятимо їх протягом 10 хвилин, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи.
Буряк очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці, в глибоку миску або в каструлю.
Свіжі огірочки промиваємо, відрізаємо кінчики і теж натираємо на грубій терці. Всі інгредієнти тремо відразу в каструлю.
Очищені від шкаралупи курячі яйця теж натираємо на грубій терці.
Промиту і обсушену зелень дрібно січемо ножем, перекладаємо в каструлю.
Додаємо туди ж густий кефір (або будь-який інший), добре перемішуємо.
В останню чергу вливаємо холодну газовану воду, розмішуємо.
Порада. Густоту борщу регулюйте самі, розбавляючи його водою за смаком.
Тепер займемося смаковими якостями страви: солимо і перчимо до смаку, всипаємо цукровий пісок, додаємо готову гірчицю і лимонний сік.
Добре перемішайте і спробуйте на смак. Смачного!