Смачний холодний борщ: чудово освіжає

Смачний холодний борщ - рецепт приготування Борщ

Настали спекотні дні: смачний холодний борщ освіжить і подарує яскраві моменти в будь-який спеку. Цей рецепт переходить в нашій родині від матері до дочки: його готувала і мама, і бабуся, а тепер і моя старша дочка.

Склад продуктів

  • три зварених до готовності буряка;
  • 300 грам свіжих огірків;
  • чотири зварених круто яйця;
  • великий пучок кропу;
  • великий пучок зеленої цибулі;
  • один літр кефіру будь-якої жирності;
  • один літр газованої води;
  • 40 мілілітрів лимонного соку (або за смаком);
  • дві столові ложки готової гірчиці;
  • одна столова ложка цукрового піску;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Смачний холодний борщ: покроковий процес приготування

Невеликий буряк промиваємо, відрізаємо хвостики і перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою, додаємо одну столову ложку цукрового піску і дві столові ложки лимонного соку (або оцту). Після закипання варимо на невеликому вогні до готовності, під закритою кришкою.

В цей же час ставимо варити курячі яйця, кип’ятимо їх протягом 10 хвилин, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи.

Буряк очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці, в глибоку миску або в каструлю.

Свіжі огірочки промиваємо, відрізаємо кінчики і теж натираємо на грубій терці. Всі інгредієнти тремо відразу в каструлю.

Очищені від шкаралупи курячі яйця теж натираємо на грубій терці.

Промиту і обсушену зелень дрібно січемо ножем, перекладаємо в каструлю.

Додаємо туди ж густий кефір (або будь-який інший), добре перемішуємо.

В останню чергу вливаємо холодну газовану воду, розмішуємо.

Порада. Густоту борщу регулюйте самі, розбавляючи його водою за смаком.

Тепер займемося смаковими якостями страви: солимо і перчимо до смаку, всипаємо цукровий пісок, додаємо готову гірчицю і лимонний сік.

Добре перемішайте і спробуйте на смак. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар