Більше не стою біля плити годинами: навчилася готувати «фінський» млинець в духовці

Млинці

Це рецепт простого та швидкого сніданку, перекусу, полуденку, доповнення до вечері.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 4 шт.;
  • вершкове масло, 70 г;
  • молоко, 800 мл;
  • цукор, 50 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • розпушувач, третина ч. л;
  • борошно, 230 г.

Процес приготування млинця

Яйця перебиваємо віночком із сіллю та цукром, поки останні не розчиняться.

Вливаємо частину молока, перемішуємо до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, вимішуємо тісто.

Вливаємо залишок молока, перемішуємо.

Додаємо розтоплене та охолоджене вершкове масло. Тісто добре вимішуємо.

Деко застеляємо пергаментом і виливаємо всю масу.

Більше не стою біля плити годинами: навчилася готувати «фінський» млинець в духовці

Випікаємо при 200 градусах близько 20-30 хвилин.

У процесі запікання поверхня покриватиметься бульбашками, але це нормально.

Більше не стою біля плити годинами: навчилася готувати «фінський» млинець в духовці

Скрутила рулет і він став ще смачнішим.

Більше не стою біля плити годинами: навчилася готувати «фінський» млинець в духовці

При подачі можна змастити варенням, медом, ягідними соусами чи різними начинками. Наприклад, сиром солодким або солоним з кропом, грибами з цибулею та куркою, маком, перекрученим та змішаним з медом, курагою та горіхами. Все на ваш смак.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар