Бабуся хвалилася цією стравою на весіллі. Гості оцінили, а я запам’ятала рецепт

Млинці

Беремо класичний рецепт млинців з начинкою і застосовуємо один прийом при їх випіканні. Може, комусь він здасться вдалим, тому ним і скористаються.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • вода, 1 л;
  • яйця, 3 шт.;
  • цукор, 3 ст. л;
  • сіль, сода по 1 ч.л;
  • оцет столовий 1 ст.л.
  • борошно, 400 г;
  • олія соняшникова без запаху, 3 ст.л;
  • масло вершкове для змащування млинців.

Для приготування начинки візьміть:

  • сир домашній, 400 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цукор чи пудра за смаком.

Процес приготування млинців з начинкою

Для начинки перебиваємо занурювальним блендером сир будь-якої жирності з цукром або пудрою, яйцем. Якщо маса виходить сухою, тоді додайте сметани, 1 – 2 столові ложки.

Воду беремо кімнатну температуру.

Яйця перебиваємо із сіллю та цукром, збиваємо міксером. Вливаємо воду, збиваємо.

Просіюємо борошно, змішуємо з гашеною содою та вимішуємо рідке тісто.

Беремо пластикову пляшку або глечик і переливаємо тісто. Це той прийом, про який йшлося на початку рецепту. Так просто зручно порційно наливати тісто, і воно не капатиме з половника по всій робочій поверхні.

Випікаємо млинці, складаємо стопочкою, змащуючи вершковим маслом.

Викладаємо начинку, згортаємо трубочки і складаємо у форму для запікання, перекладаючи шматочками вершкового масла.

Запікаємо в духовці, накривши кришкою форму і готуємо 20 хвилин при 180 градусах.

Бабуся хвалилася цією стравою на весіллі. Гості оцінили, а я запам'ятала рецепт

Млинці виходять дуже ніжними, з вершковим смаком та ароматом. Можна просто обсмажити їх у сковороді на вершковому маслі.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар