Апетитна запечена скумбрія

Запечена скумбрія - рецепт Святкові страви

Цю рибку можна подавати і до обіду, і до вечері. Вона виходить дуже ніжною і неймовірно смачною. Лимончик додає рибці приємний смак, а помідори – соковитість. Всі разом роблять страву особливо ніжною і неймовірно смачною.

Необхідні продукти

  • 3 скумбрії
  • 1 помідор
  • 1 цибулина
  • половину лимона
  • 1 столова ложка сметани
  • 1 чайна ложка гірчиці діжонської
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 чайна ложка улюбленої приправи

Процес приготування скумбрії

У скумбрії відрізаємо голову, прибираємо нутрощі і плівку. А потім нарізаємо порційними шматочками.

Готову рибку перекладаємо в форму для випічки.

Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями, помідори і лимон нарізаємо кружальцями. Укладаємо підготовлені овочі між шматочками рибки.

Приготуємо соус. У горнятко кладемо сметану, гірчицю, соєвий соус, спеції і все перемішуємо.

Готовим соусом поливаємо рибку і відправляємо її в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30-35 хвилин. А потім відразу ж подаємо до столу.

Скумбрія виходить ніжною, соковитою і неймовірно смачною. Вона чудово поєднується з будь-яким гарніром. А спеціальний соус надає їй особливий аромат і робить її апетитною навіть для тих, хто не любить рибку.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар