Зустрічаємо весну: печиво «Тюльпани» до чаю

Печиво

Останнім часом купити смачне печиво стає важким завданням. Багато десертів готують з консервантів і барвників, що згубно впливає здоров’я людини. У такому разі радимо самостійно приготувати печиво. Для весни чудово підійде печиво “Тюльпани”, воно просте у приготуванні та дуже смачне.

Інгредієнти для печива “Тюльпани”:

  • Борошно – 310 г;
  • Джем – 2,5 ст. л;
  • Вершкове масло -120 г;
  • Горіхи – 100 г;
  • Цукор – 30 г;
  • Родзинки – 100 г;
  • Сметана – 120 г;
  • Сіль – дрібка;
  • Молоко – 1 ст. л;
  • Ванільний цукор – 8 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Приготування печива “Тюльпани”:

Насамперед ми розбиваємо яйце в окрему миску, необхідно на цьому етапі відокремити жовток від білка. Нам знадобиться лише жовток.

До жовтка необхідно додати сметану, цукор, молоко та ванільний цукор. Перед тим, як змішувати продукти, треба посолити масу. Перемішуємо до однорідності віночком.

Заздалегідь залишаємо на 5-7 хвилин при кімнатній температурі вершкове масло, щоб воно стало м’яким. У такому стані кладемо його до інших змішаних інгредієнтів. Перемішайте ретельно віночком, щоб не було великих шматків масла.

До суміші висипаємо 155 г борошна, просіюючи, і додаємо розпушувач. Наново перемішуємо отриману масу. Далі додаємо залишки борошна та формуємо тісто руками. Має вийти колобок.

З колобка робимо ковбасу. Його треба розділити на три рівні частини, ці частини своєю чергою на п’ять шматків. Їм знову надаємо форму колобків.

Кожен колобок розкачуємо качалкою до товщини 3 мм. У середину кожного коржика кладемо начинку – джем або варення, родзинки та горіхи. Заздалегідь робимо надріз на пласті від краю до середини.

Коли начинка покладена, скручуємо в конус і закріплюємо дно, щоб начинка не витікало. За бажанням можете зробити малюнок на тісті.

Зустрічаємо весну: печиво «Тюльпани» до чаю

Духову шафу розігріваємо до 180 градусів. На деко кладемо папір для випікання, на нього дном вниз ставимо печиво, засовуємо в духовку і печемо протягом 25 хвилин.

Зустрічаємо весну: печиво «Тюльпани» до чаю

Перед подачею до столу рекомендуємо посипати печиво цукровою пудрою. Це чудовий варіант випічки до чаю, коли приходять гості.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар