Знайшла бабусин рецепт рисової каші з дитинства, досі пам’ятаю смак. Тепер так готує моя мама онукам

Каша

Якщо ви любите рисову кашу, тоді цей рецепт для вас: виходить дуже смачна, повітряна, вершкова, рисова каша. Яблучна добавка робить цей десерт оригінальним.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • рис, 200 г;
  • цукор, 100 г;
  • сіль, дрібка;
  • масло вершкове, 100 г;
  • яблука, 2 шт.

Процес приготування рисової каші

Рис відварюємо до напівготовності. Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками.

Рис візуально розділіть на 3 частини та одну викладіть в іншу каструлю.

Посипаємо шар цукром і кладемо шар яблук, потім шматочки вершкового масла.

Повторюємо всі шари та заповнюємо форму до верху.

Відправляємо її в духовку та запікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.

Каша виходить дивовижною, повітряною, солодкою, з яскравим яблучним смаком та ароматом.

Щоб каша просочилася масло та яблучним соком, залиште її у закритій та вимкненій духовці на 15 хвилин і потім можна подавати.

Знайшла бабусин рецепт рисової каші з дитинства, досі пам'ятаю смак. Тепер так готує моя мама онукам

Разом з яблуками ще додають ізюм, курагу, журавлину, свіжі та заморожені або консервовані ягоди та фрукти. Цукор чудово замінюється медом і разом із ним можна всипати подрібнені горіхи.

Таким же чином ви ще можете зробити солодку кашу з пшениці, вона виходить не менш смачною, дуже корисною, особливо якщо додасте ще мак.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар