Якщо ви любите рисову кашу, тоді цей рецепт для вас: виходить дуже смачна, повітряна, вершкова, рисова каша. Яблучна добавка робить цей десерт оригінальним.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- рис, 200 г;
- цукор, 100 г;
- сіль, дрібка;
- масло вершкове, 100 г;
- яблука, 2 шт.
Процес приготування рисової каші
Рис відварюємо до напівготовності. Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками.
Рис візуально розділіть на 3 частини та одну викладіть в іншу каструлю.
Посипаємо шар цукром і кладемо шар яблук, потім шматочки вершкового масла.
Повторюємо всі шари та заповнюємо форму до верху.
Відправляємо її в духовку та запікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.
Каша виходить дивовижною, повітряною, солодкою, з яскравим яблучним смаком та ароматом.
Щоб каша просочилася масло та яблучним соком, залиште її у закритій та вимкненій духовці на 15 хвилин і потім можна подавати.
Разом з яблуками ще додають ізюм, курагу, журавлину, свіжі та заморожені або консервовані ягоди та фрукти. Цукор чудово замінюється медом і разом із ним можна всипати подрібнені горіхи.
Таким же чином ви ще можете зробити солодку кашу з пшениці, вона виходить не менш смачною, дуже корисною, особливо якщо додасте ще мак.